TS: Turkulaisravintola rakensi imettäville äideille oman tilan – vihaista palautetta vyöryy: "Hiljaiseksi vetää"

imetys imettävä äiti ravintola
Kuvituskuva: Imettävä äiti ravintolassa. Shutterstock

Turkulaisravintolan päivitystä kommentoineet ihmettelevät, miksi ravintola palvelee "imettämisestä mielensä pahoittaneita".

Turkulainen ravintola Aune joutui kommenttimyräkän kohteeksi kerrottuaan Facebook sivullaan, että ravintolan wc-tilojensa yhteydestä löytyy nyt tila lapsiaan imettäville äideille. Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.

Jos teksti ei näy, katso se täällä.

"Aihe on kaikkea muuta kuin helppo, emmekä halua pahoittaa kenenkään mieltä. Rakastamme lapsia ja arvostamme suuresti äitejä, mutta ravintoloitsijoina koemme, että meidän on pitänyt löytää kompromissi, jonka avulla kukaan ei tuntisi meillä ruokaillessaan oloaan epämukavaksi tai häkeltyneeksi", ravintola kuvasi päivityksessään.

Päivitys on kerännyt lyhyessä ajassa tuhansia kommentteja. Kommentoijat ihmettelevät, miksi ravintola palvelee "imettämisestä mielensä pahoittaneita". Negatiivista palautetta tuli ravintolan toisen yrittäjän Janne Laaksosen mukaan vasta some-päivityksen jälkeen.

– Minä en ymmärrä miten joidenkin ihmisten ongelmasta (ne ketkä vaivaantuu) tehdään äitien tai lasten ongelma, jospa annetaan harsot niitä tarvitseville vaivaantuville tai ohjataan heidät rauhoittumaan johonkin hetkeksi...? Ida kommentoi päivityksessä.

– Kiitos tiedosta, tiedän välttää ravintolaanne. Ravintola jossa imettämisestä mielensä pahoittajia palvellaan ja arvostetaan tällä tavoin ei ole käymisen arvoinen kenellekään joka ymmärtää ja tiedostaa että imetys on mitä luonnollisin tapa antaa ja saada ravintoa. Hiljaiseksi vetää kun lukee ja kuulee että 2000-luvulla ravintola ei anna vauvojen/lasten syödä siellä missä muutkin syö, Marjukka toteaa.

– Outoa jos imetystä pidetään piilotettavana - ruokapaikassa, joka on tarkoitettu syömiseen? Imetys on siistiä, hiljaista, hajutonta, luonnollista ruokailua, Sanna toteaa.

Osa kommentoijista on myös kiitellyt erillistä imetystilaa.

"Olemme gastropub, emmekä erityisesti lapsille suunnattu ruokaravintola"

Ravintola Aune julkaisi maanantaina vielä toisen päivityksen aiheeseen liittyen:

– Olemme pahoillamme aiheuttamastamme mielipahasta, mutta haluamme myös korostaa, että olemme gastropub eli baari, emmekä erityisesti lapsille suunnattu ruokaravintola. Avoinnakin olemme vain iltaisin, ravintolan päivityksessä muistutetaan

– Perustaessamme ravintolaamme emme kuitenkaan halunneet K18-merkinnällä rajoittaa lapsiperheiden asiointia meillä. Aunessa on vain seitsemän ruokailupöytää, eikä esimerkiksi syöttötuoleja meillä ole lainkaan, kirjoitus jatkuu. 

Lähde: TS.fi

 ***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja