TOP 4: Ammattilaiskokkien ruoanlaittoniksit – noudatathan näitä kotikeittiössä?
New Yorkissa työskentelevä amerikkalaiskokki Amanda Cohen kertoi vinkkinsä siihen, kuinka jokainen kotikokki voi ottaa askeleen kohti ammattimaisempaa ruoanlaittoa.
Natural Gourmet’s Chef -harjoitusohjelmassa mukana ollut kokki Amanda Cohen keskittyi opinnoissaan terveellisen ja tasapainoisen ruoan valmistamiseen. Vihannesten valmistamisesta Cohen oppi monta tärkeää asiaa, jotka hän paljasti Women's Health -lehdelle. Lue, mitkä neljä asiaa jokainen voi oppia ammattilaiskokeilta!
Kypsennä vihannekset joko nopeasti tai hitaasti
Moni kypsentää vihannekset keskilämmöllä, jolloin niiden koostumus helposti kärsii. Cohen toivoo, että yhä useampi kiinnittäisi huomiota siihen, missä lämpötilassa vihannekset kypsennetään, eikä antaisi vihannesten lojua pannulla keskilämmöllä.
– Anna vihannesten kypsyä joko paljon tavallista kauemmin tai paista ne nopeasti hyvin korkeassa lämpötilassa, jotta niiden maku säilyy ja koostumus on rouskuva. Etenkin paahdettuja vihanneksia kannattaa kypsentää pitkään, sillä silloin niiden sokerit karamellisoituvat, Cohen toteaa.
Varjele vihannesten värejä
Värittömät vihannekset ovat lautasella surkea näky. Cohenin mielestä kauniit ruoka-annokset herättävät ruokahalun ja siksi hän suosittelee kikkaa, joka auttaa säilyttämään vihannesten kauniit värit.
– Keitä vihanneksia ensin 30 sekuntia ja säikäytä ne sitten laittamalla ne jääveteen. Kypsennä vihannekset vasta tämän jälkeen, Cohen vinkkaa.
Korvaa resepteistä voi
Tunnetusti voi tuo moniin ruokalajeihin kaivattua makua. Cohen selventää, mistä tämä johtuu.
– Maut kulkeutuvat rasvojen mukana. Siitä syystä voi tuo ruokaan niin paljon makua, hän kertoo.
Cohen suosittelee korvaamaan voin muilla rasvoilla kuten oliiviöljyllä tai kookosmaidolla. Kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja löytyy oma suosikki myös muiden rasvojen joukosta.
Älä unohda viimeistelyä
Cohen muistuttaa, että viimeistelyä ei koskaan saisi jättää välistä gourmet-ravintolassa. Miksi jättää viimeistely välistä kotonakaan?
– Persiljasta on tullut luottoraaka-aineeni. Samalla kun suola parantaa ruoan ja etenkin lihan makua, persilja lisää ruokaan raikasta vihanneksen makua. Ajattelin ennen, että kyse oli pelkästä turhasta silmänruoasta, mutta enää en voi elää ilman persiljaa, Cohen toteaa.
Lähde: Women's Health
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka