Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

TOP 4: Ammattilaiskokkien ruoanlaittoniksit – noudatathan näitä kotikeittiössä?

Shutterstock
Julkaistu 22.10.2014 11:59

MTV LIFESTYLE

New Yorkissa työskentelevä amerikkalaiskokki Amanda Cohen kertoi vinkkinsä siihen, kuinka jokainen kotikokki voi ottaa askeleen kohti ammattimaisempaa ruoanlaittoa.

Natural Gourmet’s Chef -harjoitusohjelmassa mukana ollut kokki Amanda Cohen keskittyi opinnoissaan terveellisen ja tasapainoisen ruoan valmistamiseen. Vihannesten valmistamisesta Cohen oppi monta tärkeää asiaa, jotka hän paljasti Women's Health -lehdelle. Lue, mitkä neljä asiaa jokainen voi oppia ammattilaiskokeilta!

Kypsennä vihannekset joko nopeasti tai hitaasti

Moni kypsentää vihannekset keskilämmöllä, jolloin niiden koostumus helposti kärsii. Cohen toivoo, että yhä useampi kiinnittäisi huomiota siihen, missä lämpötilassa vihannekset kypsennetään, eikä antaisi vihannesten lojua pannulla keskilämmöllä.

– Anna vihannesten kypsyä joko paljon tavallista kauemmin tai paista ne nopeasti hyvin korkeassa lämpötilassa, jotta niiden maku säilyy ja koostumus on rouskuva. Etenkin paahdettuja vihanneksia kannattaa kypsentää pitkään, sillä silloin niiden sokerit karamellisoituvat, Cohen toteaa.

Varjele vihannesten värejä

Värittömät vihannekset ovat lautasella surkea näky. Cohenin mielestä kauniit ruoka-annokset herättävät ruokahalun ja siksi hän suosittelee kikkaa, joka auttaa säilyttämään vihannesten kauniit värit.

– Keitä vihanneksia ensin 30 sekuntia ja säikäytä ne sitten laittamalla ne jääveteen. Kypsennä vihannekset vasta tämän jälkeen, Cohen vinkkaa.

Korvaa resepteistä voi

Tunnetusti voi tuo moniin ruokalajeihin kaivattua makua. Cohen selventää, mistä tämä johtuu.

– Maut kulkeutuvat rasvojen mukana. Siitä syystä voi tuo ruokaan niin paljon makua, hän kertoo.

Cohen suosittelee korvaamaan voin muilla rasvoilla kuten oliiviöljyllä tai kookosmaidolla. Kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja löytyy oma suosikki myös muiden rasvojen joukosta.

Älä unohda viimeistelyä

Cohen muistuttaa, että viimeistelyä ei koskaan saisi jättää välistä gourmet-ravintolassa. Miksi jättää viimeistely välistä kotonakaan?

– Persiljasta on tullut luottoraaka-aineeni. Samalla kun suola parantaa ruoan ja etenkin lihan makua, persilja lisää ruokaan raikasta vihanneksen makua. Ajattelin ennen, että kyse oli pelkästä turhasta silmänruoasta, mutta enää en voi elää ilman persiljaa, Cohen toteaa.

Lähde: Women's Health

MTV LIFESTYLE

Tuoreimmat aiheesta

Makuja