Tärkein italialaisen isoäidin paljastama salaisuus on kiireetöön ruoanlaitto.
Rakastatko sinäkin italialaista ruokaa, mutta haluaisit tehdä siitä keittiössäsi entistäkin parempaa?
Italian-amerikkalainen kokki Laura Vitale kertoo Popsugarille korvaamattomat keittiöniksinsä, jotka hänelle opetti mestareista parhain – hänen oma isoäitinsä. Nämä lyömättömät vinkit kannattaa jokaisen ottaa osaksi omaa ruoanlaittoaan.
Osta sekä halpa että kalliimpi oliiviöljy
Italialaisessa keittiössä käytetään paljon oliiviöljyä, joka on makunsa ja terveellisyytensä vuoksi vakiinnuttanut asemansa myös suomalaiskeittiöissä. Yhden laadun sijaan oliiviöljyjä tulisi kuitenkin löytyä keittiöstä kaksi kappaletta: edullinen ja kalliimpi pullo.
– Kalliimpaa öljyä voit käyttää kylmiin kastikkeisiin tuomaan vahvaa ja tuoretta makua, vinkkaa Laura.
Kallista öljyä kannattaa lorauttaa esimerkiksi pestokastikkeeseen tai bruschetta-leivän päälle.
Säästä halvempi öljy kypsennettyihin ruokiin, joissa sen maku ei tule samalla tavalla esiin. Edullinen öljy sopii esimerkiksi keittoihin tai liharuokiin.
Pakasta parmesaanin kuoripala
Heittämällä käytetyn parmesaanijuuston kuoripalan pois heität samalla mainion maun tuojan roskiin. Kuoripala on nimittäin tärkeä osa maukkaan keiton reseptiä.
