Kolme isoäidin lyömätöntä ruokaniksiä – ota välittömästi käyttöön
Tärkein italialaisen isoäidin paljastama salaisuus on kiireetöön ruoanlaitto.
Rakastatko sinäkin italialaista ruokaa, mutta haluaisit tehdä siitä keittiössäsi entistäkin parempaa?
Italian-amerikkalainen kokki Laura Vitale kertoo Popsugarille korvaamattomat keittiöniksinsä, jotka hänelle opetti mestareista parhain – hänen oma isoäitinsä. Nämä lyömättömät vinkit kannattaa jokaisen ottaa osaksi omaa ruoanlaittoaan.
Osta sekä halpa että kalliimpi oliiviöljy
Italialaisessa keittiössä käytetään paljon oliiviöljyä, joka on makunsa ja terveellisyytensä vuoksi vakiinnuttanut asemansa myös suomalaiskeittiöissä. Yhden laadun sijaan oliiviöljyjä tulisi kuitenkin löytyä keittiöstä kaksi kappaletta: edullinen ja kalliimpi pullo.
– Kalliimpaa öljyä voit käyttää kylmiin kastikkeisiin tuomaan vahvaa ja tuoretta makua, vinkkaa Laura.
Kallista öljyä kannattaa lorauttaa esimerkiksi pestokastikkeeseen tai bruschetta-leivän päälle.
Säästä halvempi öljy kypsennettyihin ruokiin, joissa sen maku ei tule samalla tavalla esiin. Edullinen öljy sopii esimerkiksi keittoihin tai liharuokiin.
Pakasta parmesaanin kuoripala
Heittämällä käytetyn parmesaanijuuston kuoripalan pois heität samalla mainion maun tuojan roskiin. Kuoripala on nimittäin tärkeä osa maukkaan keiton reseptiä.
– Isoäitini opetti minulle, että maukas liemi on keiton onnistumisen kannalta erittäin tärkeää. Kattilassa yhä kypsyvään liemeen lisätty parmesaanin kuoripala vapauttaa kaikki liemen eri vivahteet, Laura kertoo.
Jotta parmesaanin kuoripala säilyisi keittokelpoisena, se kannattaa säilyttää pakastimessa.
Kohtelee aikaa ainesosana
Parhaaksi isoäidiltään saamakseen niksiksi Laura nimeää ajan antamisen ruoanlaitolle. Ei pidä myöskään sekoittaa keskenään ruokalajeja, joiden valmistaminen vie aikaa ja joiden kypsyminen ottaa tovin.
– Tärkeimpiä asioita kokkaamisessa on antaa ruoan kypsyä ilman kiirettä. Kun teet ruokaa jollekulle, varmista, että ruokasi tulee sydämestä. Isoäitini mukaan: ’Puolilla kokkauskerroistani minulla ei ole edes nälkä. Haluan tehdä ruokaa muille, koska se saa minut hyvälle tuulelle’.
Lähde: Popsugar
***
Tuleeko pastastasi helposti turhan tahmeaa? Alla olevalla videolla keittiömestari Pekka Terävä kertoo lyömättömän niksin, jolla pastasi koostumuksesta tulee täydellinen!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka