Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolme isoäidin lyömätöntä ruokaniksiä – ota välittömästi käyttöön

Loppuun raastetusta parmesaanista on vielä ruoanlaittoon. Kuvituskuva.
Loppuun raastetusta parmesaanista on vielä ruoanlaittoon. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 07.01.2018 14:03

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Tärkein italialaisen isoäidin paljastama salaisuus on kiireetöön ruoanlaitto.

Rakastatko sinäkin italialaista ruokaa, mutta haluaisit tehdä siitä keittiössäsi entistäkin parempaa?

Italian-amerikkalainen kokki Laura Vitale kertoo Popsugarille korvaamattomat keittiöniksinsä, jotka hänelle opetti mestareista parhain – hänen oma isoäitinsä. Nämä lyömättömät vinkit kannattaa jokaisen ottaa osaksi omaa ruoanlaittoaan.

Osta sekä halpa että kalliimpi oliiviöljy

Italialaisessa keittiössä käytetään paljon oliiviöljyä, joka on makunsa ja terveellisyytensä vuoksi vakiinnuttanut asemansa myös suomalaiskeittiöissä. Yhden laadun sijaan oliiviöljyjä tulisi kuitenkin löytyä keittiöstä kaksi kappaletta: edullinen ja kalliimpi pullo.

– Kalliimpaa öljyä voit käyttää kylmiin kastikkeisiin tuomaan vahvaa ja tuoretta makua, vinkkaa Laura.

Kallista öljyä kannattaa lorauttaa esimerkiksi pestokastikkeeseen tai bruschetta-leivän päälle.

Säästä halvempi öljy kypsennettyihin ruokiin, joissa sen maku ei tule samalla tavalla esiin. Edullinen öljy sopii esimerkiksi keittoihin tai liharuokiin.

Pakasta parmesaanin kuoripala

Heittämällä käytetyn parmesaanijuuston kuoripalan pois heität samalla mainion maun tuojan roskiin. Kuoripala on nimittäin tärkeä osa maukkaan keiton reseptiä.

– Isoäitini opetti minulle, että maukas liemi on keiton onnistumisen kannalta erittäin tärkeää. Kattilassa yhä kypsyvään liemeen lisätty parmesaanin kuoripala vapauttaa kaikki liemen eri vivahteet, Laura kertoo.

Jotta parmesaanin kuoripala säilyisi keittokelpoisena, se kannattaa säilyttää pakastimessa.

Kohtelee aikaa ainesosana

Parhaaksi isoäidiltään saamakseen niksiksi Laura nimeää ajan antamisen ruoanlaitolle. Ei pidä myöskään sekoittaa keskenään ruokalajeja, joiden valmistaminen vie aikaa ja joiden kypsyminen ottaa tovin.

– Tärkeimpiä asioita kokkaamisessa on antaa ruoan kypsyä ilman kiirettä. Kun teet ruokaa jollekulle, varmista, että ruokasi tulee sydämestä. Isoäitini mukaan: ’Puolilla kokkauskerroistani minulla ei ole edes nälkä. Haluan tehdä ruokaa muille, koska se saa minut hyvälle tuulelle’.

Lähde: Popsugar

***

Tuleeko pastastasi helposti turhan tahmeaa? Alla olevalla videolla keittiömestari Pekka Terävä kertoo lyömättömän niksin, jolla pastasi koostumuksesta tulee täydellinen!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Viisi syytä, miksi kotona valmistettu keitto epäonnistuu – kiinnitä huomiota näihin vaiheisiinNämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Kolme näppärää niksiä, jotka todella nopeuttavat ruoanlaittoa: "Miksi pilkkoa sipulia veitsellä, jos se menee lihamurekkeeseen?"Gordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasiHuippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden – ota haltuun nämä neljä asiaa
NiksitRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Niksit
  • 3.5.10:00
    Siivous

    Niina Kuhta kärsii kotonaan vaatekasoista, jotka eivät mahdu kaappeihin: "Pitää ostaa isompi talo"

  • 09.04.202119:55
    Ruoka

    Perheenäidin nokkelaa yrttikikkaa ylistetään: "Ei voi olla totta"

  • 15.02.202014:00
    Ruoka

    Julissa paljastaa kekseliään vinkkinsä: Näin saat lisättyä poppareihin voita ilman ärsyttäviä haittapuolia