Johanna ja Juho avasivat ravintolan, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty – tuotteet vietiin heti käsistä sulkutilasta huolimatta

Yeastieboi Juho Pajunen Johanna Nelson
Yeastie Boin Juho Pajunen ja Johanna Nelson. Yeastieboi

Koronapandemia on kurittanut ravintola-alaa jo yli vuoden, mutta silti Suomen ravintolakentälle tupsahtelee myös uusia tulokkaita. Johanna Nelson ja Juho Pajunen avasivat maaliskuussa Suomen ensimmäisen lämpimiin bageleihin ja laatuoluisiin keskittyvän ravintolan, sulkutilasta huolimatta.

Helsingin Annankadulle avautui tiistaina 23.3. lämpimiin, täytettyihin bageleihin sekä laatuoluisiin keskittyvä ravintola Yeastie Boi. Ravintolan keittiömestarina ja bageltaiturina työskentelee Johanna Nelson. Nelson on luonut uraa muun muassa BW Restaurants -ravintolayhtiössä vastaten tunnettujen ravintoloiden, kuten Farangin, Gaijinin ja Brondan jälkiruoista.

Toinen ravintolan perustajista, Juho Pajunen, on puolestaan vaikuttanut aiemmin muun muassa tisle- ja olutmaahantuonnissa sekä cocktailbaareissa, järjestäen myös menestyksekkään Helsinki Drink Festival -tapahtuman. 

Lämpimiä bageleita huurteisen kera

Idea yhteisen ravintolan perustamisesta syntyi viime kesänä, koronapandemian aiheuttaman ravintolasulun jälkeen.

Yeastie Boi ei ole Suomen ensimmäinen bagelravintola, mutta se on Suomen ensimmäinen pelkästään bageleihin ja erikoisoluisiin keskittyvä ravintola. Turussa on toiminut vuodesta 2018 eteenpäin Bagel House -ravintola. Ravintolan toinen toimipiste avattiin vuonna 2019.  Bagel House on ollut mukana Turun Tuomiokirkon terassilla (nykyinen Kirkkopuiston terassi).

– Johanna teki kavereilleen bageleita, joita kaikki kehuivat ja totesivat, että niitä pitäisi ehdottomasti saada ostettua jostain. Bagelit mielletään usein brunssituotteeksi, ja rupesimme pohtimaan, että jos niihin yhdistäisi oluen, niin niitä voisi nautiskella ihan kellonajasta riippumatta, Juho Pajunen kertoo.

Johanna ja Juho ryhtyivät hiomaan konseptia yhdessä. Johanna oli kehitellyt täydellisen bagelin ohjetta jo pitkään, joten leipäreseptiikka oli valmis käytännössä jo viime kesänä. Alkuvuodesta 2021 ravintolalle löytyi sopiva tila Helsingin Annankadulta. Kaksikolla oli koko ajan mielessä myös koronatilanne ja sen tuoma epävarmuus tulevaisuuden suhteen. 

– Ensimmäisiä asioita, mitä mietimme oli, että ruoan pitää olla sellaista, mitä voi ottaa mukaan. Jos tulee sulkutiloja, niin pyrimme selviytymään. Oli kuitenkin puhtaasti huonoa onnea, että avasimme ovet samana päivänä, kun tiedotettiin ravintolarajoitusten jatkumisesta.

Bagelit myytiin loppuun ensimmäisinä päivinä

Oli miten oli, Yeastie Boi -ravintolan ensimmäiset päivät ovat olleet myynnin suhteen erittäin menestyksekkäitä. Ensimmäisenä aukiolopäivänä kaikki bagelit myytiin loppuun neljässä tunnissa ja Wolt-myynti suljettiin jo parin tunnin jälkeen. Toki puolet ravintolan konseptista perustuu juomatarjontaan, eli oluen myyntiin, joka tällä hetkellä sakkaa ravintolarajoitusten vuoksi.

Suomessa ei aiemmin ole nähty ravintolaa, joka keskittyy lämpimänä tarjoiltaviin bageleihin sekä oluisiin. Yeastie Boin perustajat uskovat, että bageleilla on potentiaalia menestyä hitiksi nousseiden premium-burgereiden vanavedessä.

Ensimmäisen viikon hittibageleita ovat Juho Pajusen mukaan olleet klassinen lohibagel Lox Stock n Smokey sekä burgerin makumaailmaa jäljittelevä Harlem Bodega. Myös vegaaniselle Ungapatschka-bagelille on riittänyt kysyntää. 

Juttua muokattu 17.5.2021. Lisätty tieto Turun Bagel House -ravintolasta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat