Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Johanna ja Juho avasivat ravintolan, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty – tuotteet vietiin heti käsistä sulkutilasta huolimatta

Yeastie Boin Juho Pajunen ja Johanna Nelson.
Yeastie Boin Juho Pajunen ja Johanna Nelson.Yeastieboi
Julkaistu 28.03.2021 09:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Koronapandemia on kurittanut ravintola-alaa jo yli vuoden, mutta silti Suomen ravintolakentälle tupsahtelee myös uusia tulokkaita. Johanna Nelson ja Juho Pajunen avasivat maaliskuussa Suomen ensimmäisen lämpimiin bageleihin ja laatuoluisiin keskittyvän ravintolan, sulkutilasta huolimatta.

Helsingin Annankadulle avautui tiistaina 23.3. lämpimiin, täytettyihin bageleihin sekä laatuoluisiin keskittyvä ravintola Yeastie Boi. Ravintolan keittiömestarina ja bageltaiturina työskentelee Johanna Nelson. Nelson on luonut uraa muun muassa BW Restaurants -ravintolayhtiössä vastaten tunnettujen ravintoloiden, kuten Farangin, Gaijinin ja Brondan jälkiruoista.

Juho Pajunen Johanna Nelson Yeastieboi
Juho Pajunen ja Johanna Nelson Yeastie Boi -ravintolassa.Yeastieboi

Toinen ravintolan perustajista, Juho Pajunen, on puolestaan vaikuttanut aiemmin muun muassa tisle- ja olutmaahantuonnissa sekä cocktailbaareissa, järjestäen myös menestyksekkään Helsinki Drink Festival -tapahtuman. 

Lämpimiä bageleita huurteisen kera

Idea yhteisen ravintolan perustamisesta syntyi viime kesänä, koronapandemian aiheuttaman ravintolasulun jälkeen.

Yeastie Boi ei ole Suomen ensimmäinen bagelravintola, mutta se on Suomen ensimmäinen pelkästään bageleihin ja erikoisoluisiin keskittyvä ravintola. Turussa on toiminut vuodesta 2018 eteenpäin Bagel House -ravintola. Ravintolan toinen toimipiste avattiin vuonna 2019.  Bagel House on ollut mukana Turun Tuomiokirkon terassilla (nykyinen Kirkkopuiston terassi).

– Johanna teki kavereilleen bageleita, joita kaikki kehuivat ja totesivat, että niitä pitäisi ehdottomasti saada ostettua jostain. Bagelit mielletään usein brunssituotteeksi, ja rupesimme pohtimaan, että jos niihin yhdistäisi oluen, niin niitä voisi nautiskella ihan kellonajasta riippumatta, Juho Pajunen kertoo.

Johanna ja Juho ryhtyivät hiomaan konseptia yhdessä. Johanna oli kehitellyt täydellisen bagelin ohjetta jo pitkään, joten leipäreseptiikka oli valmis käytännössä jo viime kesänä. Alkuvuodesta 2021 ravintolalle löytyi sopiva tila Helsingin Annankadulta. Kaksikolla oli koko ajan mielessä myös koronatilanne ja sen tuoma epävarmuus tulevaisuuden suhteen. 

– Ensimmäisiä asioita, mitä mietimme oli, että ruoan pitää olla sellaista, mitä voi ottaa mukaan. Jos tulee sulkutiloja, niin pyrimme selviytymään. Oli kuitenkin puhtaasti huonoa onnea, että avasimme ovet samana päivänä, kun tiedotettiin ravintolarajoitusten jatkumisesta.

Bagelit myytiin loppuun ensimmäisinä päivinä

yeastieboi_woltcover-3Yeastie Boin bagel.Yeastieboi

Oli miten oli, Yeastie Boi -ravintolan ensimmäiset päivät ovat olleet myynnin suhteen erittäin menestyksekkäitä. Ensimmäisenä aukiolopäivänä kaikki bagelit myytiin loppuun neljässä tunnissa ja Wolt-myynti suljettiin jo parin tunnin jälkeen. Toki puolet ravintolan konseptista perustuu juomatarjontaan, eli oluen myyntiin, joka tällä hetkellä sakkaa ravintolarajoitusten vuoksi.

Suomessa ei aiemmin ole nähty ravintolaa, joka keskittyy lämpimänä tarjoiltaviin bageleihin sekä oluisiin. Yeastie Boin perustajat uskovat, että bageleilla on potentiaalia menestyä hitiksi nousseiden premium-burgereiden vanavedessä.

Ensimmäisen viikon hittibageleita ovat Juho Pajusen mukaan olleet klassinen lohibagel Lox Stock n Smokey sekä burgerin makumaailmaa jäljittelevä Harlem Bodega. Myös vegaaniselle Ungapatschka-bagelille on riittänyt kysyntää. 

Lue myös: Akseli Herlevi "pisti koronaperkeleelle hanttiin" ja tavoitteli 30 000 burgerin myyntiennätystä – näin siinä kävi

Juttua muokattu 17.5.2021. Lisätty tieto Turun Bagel House -ravintolasta.

Lisää aiheesta:

Nyt meni kiinni Akseli Herlevin ravintolaUudenlainen hodari Suomeen – Burgerimies-Ossi iskee nyt omalla ruokakojullaanAkseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Hans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Hans Välimäki avaa rennon baarin Helsinkiin – listalla muun muassa muovipussista tarjoiltava piña colada: "Hinnat ovat hyvinkin maltillisia"Akseli otti riskin ja käytti viimeiset 150 euroa julisteisiin – neljä vuotta myöhemmin hänen menestysravintolassaan on paistettu jo miljoona burgeria
RavintolatRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • 30.10.13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • 30.10.11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin