Tomaattikikka, joka sinunkin kannattaa opetella – parantaa monia ruokia

Tomaattien kalttaus eli kuoriminen: Näin teet sen todella helposti 0:30 Tomaattien kalttaus eli kuoriminen: Näin teet sen todella helposti
KATSO VIDEO: Näin kalttaat eli kuorit tomaatit.

Oletko koskaan kuullut tomaattien kalttaamisesta? Kalttaus tarkoittaa yksinkertaisesti kuorimista. Katso videolta, miten tomaatit kaltataan.

Salaattia tehdessä tuskin tarvitsee koskaan miettiä tomaattien kuorimista – paahdettuja uunitomaatteja valmistaessa kuorien poistaminen olisi suorastaan virhe, sillä tomaatin sisukset vain "sulaisivat" uuniin. 

On kuitenkin tilanteita, jolloin tomaattien kuoriminen voi olla kannattavaa. Kuorilla ja hedelmälihalla on erilainen rakenne ja kuoret voivat jäädä hieman sitkeinä paloina häiritsevästi kastikkeisiin tai keittoihin.

Jos haluat esimerkiksi silkkisenpehmeää sosekeittoa ilman tomaatin kuoria, on järkevää kaltata tomaatit! Miten tomaattien kalttaus eli kuoriminen sitten onnistuu?

Katso videolta superhelppo menetelmä tomaatin kalttaamiseen!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2022.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!