Toimittaja lisäsi perunamuusin joukkoon yhden ainesosan – ei enää paluuta vanhaan: "Niin paljon maukkaampaa"

perunamuusi
Shutterstock

Perunamuusista saa väitetysti vieläkin parempaa, jos unohtaa pottujen keittämisen pelkässä vedessä.

Tapoja perunamuusin valmistamiseen on monenlaisia, mutta perinteisesti ruokalaji valmistetaan potut vedessä keittämällä ja tämän jälkeen soseuttamalla sekä maidolla ja voilla maustamalla. Astetta parempaan perunamuusiin on kuitenkin olemassa erilaisia valmistuskikkoja. 

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla on aiemmin kerrottu muun muassa perunamuusin valmistamisesta suoraan maitoon – siis potut maidossa keitämällä. Lisäksi olemme vinkanneet mausteen, joka tekee pottomuusista parempaa.

Nyt TikTokissa on jälleen jaettu uusi perunamuusikikka, joka lupaa lopputuloksesta täydellisen. Niksin mukaan perunamuusin valmistuksessa tulisikin käyttää veden sijaan maustelientä, vaikkapa kanalientä. 

Jos video ei näy, katso se täältä.

Niksistä kertoi alun perin komedienne Jourdyn Parks. Parks kommentoi tekniikkaansa muun muassa Buzzfeed-sivustolle. 

– Tiedän, että perunat voi keittää vedessä. Se taitaa olla yleisin tapa. En vain osaa sanoa miksi tekisin niin, kun vaihtoehtona on myös mausteliemi, Parks perusteli. 

Toimittaja testasi hittiniksin 

Tekniikan avulla perunat imevät itseensä enemmän makua. Parks kertoo oppineensa tavan isoäidiltään. Keitinveden joukkoon voi heittää liemikuution sen mukaan, mitä ruokaa on tarjoilemassa muusin kanssa.

– Jos syöt liharuokaa, laita lihaliemikuutio. 

Insiderin toimittaja testasi Parksin tekniikkaa ja vertaili tavallista muusia mausteliemessä valmistettuun muusiin. 

– Mausteliemessä valmistettu muusi oli niin paljon maukkaampaa. Itse asiassa kilpailua ei juuri ollut. Vedessä valmistettu muusi oli mautonta tähän verrattuna. Ei muuta sanottavaa kuin, että en enää ikinä tarjoile vedellä keitettyä perunamuusia, toimittaja Rachel Askinasi summaa kokeiluaan. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!