Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Toimittaja lisäsi perunamuusin joukkoon yhden ainesosan – ei enää paluuta vanhaan: "Niin paljon maukkaampaa"

Shutterstock
Julkaistu 18.02.2021 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perunamuusista saa väitetysti vieläkin parempaa, jos unohtaa pottujen keittämisen pelkässä vedessä.

Tapoja perunamuusin valmistamiseen on monenlaisia, mutta perinteisesti ruokalaji valmistetaan potut vedessä keittämällä ja tämän jälkeen soseuttamalla sekä maidolla ja voilla maustamalla. Astetta parempaan perunamuusiin on kuitenkin olemassa erilaisia valmistuskikkoja. 

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla on aiemmin kerrottu muun muassa perunamuusin valmistamisesta suoraan maitoon – siis potut maidossa keitämällä. Lisäksi olemme vinkanneet mausteen, joka tekee pottomuusista parempaa.

Nyt TikTokissa on jälleen jaettu uusi perunamuusikikka, joka lupaa lopputuloksesta täydellisen. Niksin mukaan perunamuusin valmistuksessa tulisikin käyttää veden sijaan maustelientä, vaikkapa kanalientä. 

Jos video ei näy, katso se täältä.

Niksistä kertoi alun perin komedienne Jourdyn Parks. Parks kommentoi tekniikkaansa muun muassa Buzzfeed-sivustolle. 

– Tiedän, että perunat voi keittää vedessä. Se taitaa olla yleisin tapa. En vain osaa sanoa miksi tekisin niin, kun vaihtoehtona on myös mausteliemi, Parks perusteli. 

Toimittaja testasi hittiniksin 

Tekniikan avulla perunat imevät itseensä enemmän makua. Parks kertoo oppineensa tavan isoäidiltään. Keitinveden joukkoon voi heittää liemikuution sen mukaan, mitä ruokaa on tarjoilemassa muusin kanssa.

– Jos syöt liharuokaa, laita lihaliemikuutio. 

Insiderin toimittaja testasi Parksin tekniikkaa ja vertaili tavallista muusia mausteliemessä valmistettuun muusiin. 

– Mausteliemessä valmistettu muusi oli niin paljon maukkaampaa. Itse asiassa kilpailua ei juuri ollut. Vedessä valmistettu muusi oli mautonta tähän verrattuna. Ei muuta sanottavaa kuin, että en enää ikinä tarjoile vedellä keitettyä perunamuusia, toimittaja Rachel Askinasi summaa kokeiluaan. 

Lue myös: Säilytätkö perunoita jääkaapissa? Moni ei tiedä, mitä siitä voi seurata

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Teetkö perunamuusin näin? Ruotsalaisasiantuntija: "Se voi olla riskialtista"Niksi perunamuusin valmistamiseen – ruokatoimittajakin suosittelee: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"Testasimme Kapen ja Jaskan muusivinkin, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi – parasta perunamuusia ikinä?Voiko sipseistä todella tehdä hyvää perunamuusia? MTV testasi somea hämmentäneen ohjeen Teetkö sinäkin perunamuusin näin? Yleiselle valmistustavalle olemassa paljon parempi vaihtoehto: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä""Parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut" – julkkiskokin niksi on supersimppeli, mutta muuttaa muusin hetkessä täydelliseksi
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä