Tiesitkö? Yksi ainesosa tekee perunamuusista yksinkertaisesti parasta – kurkkaa heti maustekaappiisi, löytyykö sieltä

Näin teet hasselbackan perunat 1:57 Näin teet hasselbackan perunat

Kotoisaan perunamuusiin saa aivan uudenlaisen twistin, kun siihen lisää ripauksen maustekaapin salaista aarretta.

Videolla: Testaa myös toinen perunaherkku, hasselbackan perunat!

Suomalaiset rakastavat perunamuusia ja kotoisa lisuke maistuu vaikkapa lihapullien tai poronkäristyksen kyljessä tarjoiltuna. Pottumuusi on lohturuokaa parhaimillaan, sillä se yhdistää perunat mahtavaan makuliittoon voin, suolan ja maidon tai kerman kanssa.

Jotkut lisäävät perunamuusin sekaan myös muita mausteita ruokalajin makua korostamaan.

Jauhettu muskottipähkinä nostaa muusin maun uudelle tasolle

Jos mahdollista, käytä tuoretta kokonaista muskottipähkinää ja jauha sitä itse valmiin jauheen sijaan. 

Jos haluat muusiin aivan uudenlaisen vivahteen, kokeile lisätä sen joukkoon maustekaapin aarretta, jota et ole tullut edes ajatelleeksi. The Kitchn -ruokasivusto vinkkaa, että pottumuusin maun saa nostettua uudelle tasolle lisäämällä muusin joukkoon jauhettua muskottipähkinää. Muskottipähkinä on loistava vastapari kermaiselle muusille ja korostaa perunan makua.

– Kun seuraavan kerran teet perunamuusia, lisää vain ripaus tai kaksi tuoretta jauhettua muskottipähkinää kerman, voin, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita mauste muusin joukkon ja maista. Lisää muskottipähkinää tarvittaessa rohkeasti lisää. Muskottipähkinän hienostunut maku saa perheesi ja vieraasi ihmettelemään, miten ihmeessä olet saanut perunan maistumaan niin hyvältä, The Kithcn -sivuston ruokatoimittaja Marcella Dilonardo sanoo.

Lähde: The Kitchn

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syyskuussa 2019. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.