Ikäviä uutisia "töhnämunien" ystäville – onko pääsiäinen nyt pilalla?

töhnämunat 2
Töhnämunat ovat loppu Lidlin varastoista ja saattavat loppua kokonaan ennen pääsiäistä myös S-ryhmän myymälöistä. MTV

Kreemillä täytettyjen suklaamunien eli "töhnämunien" suosio on yllättänyt kaupat ja maahantuojat. Tiettyjen brändien töhnämunat ovatkin nyt varastoista loppu, eikä niitä ole näillä näkymin tulossa lisää ennen pääsiäistä.

MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kertoi helmikuussa erityisesti suomalaisäidit villinneestä töhnämunabuumista. Näistä kreemillä täytetyistä suklaamunista on käyty koko alkuvuoden kiivasta keskustelua internetin keskustelufoorumeilla ja esimerkiksi Facebookin suositussa ÄiTyLIt-ryhmässä.

Töhnämunat, eli dipp egg'sit ovat kreemillä täytettyjä suklaamunia, joita myydään eri brändien toimesta pienissä pahvisissa munakennoissa. Suklaamunien sisältä paljastuvaa kreemiä eli töhnää nautiskellaan pakkauksessa mukana tulevan lusikan avulla.

Töhnämunat loppu Lidlin varastoista – lisää ei tule pääsiäiseksi

Töhnämunista eli "töhniksistä" on tullut paikoitellen niin suosittuja, että niiden saatavuudessa on ilmennyt ongelmia. Monet töhnämunafanit ovat raportoineet, että esimerkiksi Lidlin myymälöistä eri puolelta Suomen töhnämunia ei ole enää löytynyt.

– Lidlin myymälässä sanoivat minulle, että eivät saa töhnämunia enää edes tilaamalla hyllyyn, koska ne ovat varastoista loppu. Voiko tämä olla totta? Selvittäkää! järkyttynyt töhnämunafani raportoi Makuja.fi:lle.

Lidlin viestinnästä vahvistetaan töhnämunien suursuosio. Valitettavasti tuote on todellakin loppu varastoista.

– Tosiaan, Favorina Dip Egg -pääsiäismunat ovat olleet erittäin suosittuja ympäri Suomen. Kaikki Dip Egg -munat on nyt toimitettu varastoista myymälöihin ja saatavuus vaihtelee myymäläkohtaisesti. Joissain myymälöissä Dip Egg -pääsiäismunat saattavat olla jo loppu.Toivottavasti asiakkaat löytävät meidän muut pääsiäistuotteet, viestintäassistentti Katja Kuikka kommentoi tilannetta.

"Harvoin yksittäinen uutuustuote saavuttaa tällaista suosiota"

Myös S-ryhmän kaupoissa, Prismoissa sekä osassa S-marketteja ja muita pienmyymälöitä joudutaan jo nyt myymään ei-oota töhnämunien osalta.

– Töhnämunien suosio yllätti meidät, sillä yksittäinen uutuustuote harvoin saavuttaa tällaista suosiota, Nina Paavilainen SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta kommentoi Makuja.fi:lle.

Paavilaisen mukaan töhnämunien saatavuus vaihtelee tällä hetkellä myymälöittäin.

– Osasta myymälöistä tuotetta voi vielä löytyä pääsiäiseen asti, mutta osasta tuote on kovan suosion vuoksi saattanut valitettavasti jo loppua.

 

3:23

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja