Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Todellinen tosimiehen runebergintorttu: Korvaa taikina lenkkimakkaralla!

Lenkkimakkarasta syntyvät humoristiset "runebergintortut".
Lenkkimakkarasta syntyvät humoristiset "runebergintortut".HK
Julkaistu 04.02.2016 10:38

MTV LIFESTYLE

Yllätä vieraasi Runebergin päivänä ja tarjoile yllätykseksi "torttuja", joiden sisältö ei ole todellakaan sitä, mitä voisi kuvitella!

Runebergintortut ovat suomalaisille tuttua herkkua, joka maistuu etenkin helmikuussa, sillä Runebergin päivää vietetään 5.2. Jos perinteinen torttu ei maistu, voi klassikkoleivonnaisesta loihtia myös lenkkimakkarasta valmistettuja versioita, jotka yllättävät taatusti syöjänsä!

POIMI VINKKEJÄ!
Kevennetyt runebergintortut
Tuunaa torttusi! Runebergin päivän parhaat vinkit
Runebergin päivä lähestyy − tässäkö vuoden hittitorttu?

Runebergin Sininen

1 pkt lenkkimakkaraa (esim. HK Sininen)
2 rkl majoneesia
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia

Kuori Sininen ja leikkaa se sopivan mittaisiin pätkiin. Kuumenna pätkät 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja anna makkaroiden hieman jäähtyä.

Sekoita sinappi majoneesiin. Pursota pinnalle koristelut sinappimajoneesista ja ketsupista.

Nauti asianmukaisella arvokkuudella!

Runebergintorttu nautitaan perinteisesti ryypyn kanssa

Runebergintorttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkujaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Makean tortun nimi tulee siitä, että kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa. Runebergin torttuja tarjotaan perinteisesti Runebergin päivänä 5.2.

Lähde: Hookoo.fi

Lisää aiheesta:

Yllättävä raparperipiirakka! Satu vinkkaa ohjeen, jollaista et ehkä ole hoksannutNyt on mehevää! Anu vinkkaa "erittäin helpon ja nopean" vaihtoehdon perinteisille runebergintortuilleTiesitkö tätä runebergintortusta? Leivonnaisessa onkin nykyään "hillovirhe"Runebergin laskiaispullat räjäyttävät potin! Katin nerokasta ohjetta on testattava: "Kokeile, miltä maistuvat!"Järisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"Hämmästyttävän helppo resepti: Juustonaksut voi valmistaa nopeasti itse uunissa
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia