Mainos
Mainos

Järisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"

Parmesaanijuustolla höystetty majoneesi sopii monipuolisesti niin hampurilaisen väliin kuin lihaisen tapaspöydän kastikkeeksi. 

VIDEO: Pesto on kastikkeiden klassikko. Poimi resepti talteen videolta. 

Vaikka jouluun on vielä kymmenisen viikkoa aikaa, monelle juhlapyhä ja sen herkut alkavat jo pikkuhiljaa hiipiä mieliin. Jouluisen tunnelmoinnin voi aloittaa vaikkapa tämän talven hittitarjoiltavalla; joulutapaksilla.

– Leikkeleistä kokoaa oikein hauskan tapaslautasen vaikka pikkujoulupöytään tai uudenvuoden juhliin, HKScanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo vinkkaa.

Leikkeleistä koottavien tapaksien rinnalle sopii erinomaisesti HKScanin tuotekehityskokkien luoma parmesandressing, joka hurmasi Makuja.fi-toimituksen kertaheitolla. 

– Tätä syödessä lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi! 

Herkullinen kastike syntyy helposti myös kotikeittiössä vain muutamasta raaka-aineesta. 

Parmesandressing

50 g raastettua parmesanjuustoa
25 g vaaleaa balsamietikkaa
5 g suolaa
1 kpl kananmunia
2,5 dl rypsiöljyä

Raasta parmesan hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset korkeaan lasiin tai muoviastiaan, johon mahtuu sauvasekoitin. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, kytke päälle ja nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin.

Voit myös valmistaa perinteisen majoneesin tapaan, mutta sekoita ensin huolella sekaisin kaikki muut aineet paitsi rypsiöljy. Vispaa lopuksi öljy ohuena nauhana joukkoon.

  

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja