Järisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"

majoneesi parmesaani juusto
Parmesaanin makuinen majoneesi vie kielen mennessään Shutterstock

Parmesaanijuustolla höystetty majoneesi sopii monipuolisesti niin hampurilaisen väliin kuin lihaisen tapaspöydän kastikkeeksi. 

VIDEO: Pesto on kastikkeiden klassikko. Poimi resepti talteen videolta. 

Vaikka jouluun on vielä kymmenisen viikkoa aikaa, monelle juhlapyhä ja sen herkut alkavat jo pikkuhiljaa hiipiä mieliin. Jouluisen tunnelmoinnin voi aloittaa vaikkapa tämän talven hittitarjoiltavalla; joulutapaksilla.

– Leikkeleistä kokoaa oikein hauskan tapaslautasen vaikka pikkujoulupöytään tai uudenvuoden juhliin, HKScanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo vinkkaa.

Leikkeleistä koottavien tapaksien rinnalle sopii erinomaisesti HKScanin tuotekehityskokkien luoma parmesandressing, joka hurmasi Makuja.fi-toimituksen kertaheitolla. 

– Tätä syödessä lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi! 

Herkullinen kastike syntyy helposti myös kotikeittiössä vain muutamasta raaka-aineesta. 

Parmesandressing

50 g raastettua parmesanjuustoa
25 g vaaleaa balsamietikkaa
5 g suolaa
1 kpl kananmunia
2,5 dl rypsiöljyä

Raasta parmesan hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset korkeaan lasiin tai muoviastiaan, johon mahtuu sauvasekoitin. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, kytke päälle ja nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin.

Voit myös valmistaa perinteisen majoneesin tapaan, mutta sekoita ensin huolella sekaisin kaikki muut aineet paitsi rypsiöljy. Vispaa lopuksi öljy ohuena nauhana joukkoon.

  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!