Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Järisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"

Parmesaanin makuinen majoneesi vie kielen mennessään
Parmesaanin makuinen majoneesi vie kielen mennessäänShutterstock
Julkaistu 21.10.2018 16:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Parmesaanijuustolla höystetty majoneesi sopii monipuolisesti niin hampurilaisen väliin kuin lihaisen tapaspöydän kastikkeeksi. 

VIDEO: Pesto on kastikkeiden klassikko. Poimi resepti talteen videolta. 

Vaikka jouluun on vielä kymmenisen viikkoa aikaa, monelle juhlapyhä ja sen herkut alkavat jo pikkuhiljaa hiipiä mieliin. Jouluisen tunnelmoinnin voi aloittaa vaikkapa tämän talven hittitarjoiltavalla; joulutapaksilla.

– Leikkeleistä kokoaa oikein hauskan tapaslautasen vaikka pikkujoulupöytään tai uudenvuoden juhliin, HKScanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo vinkkaa.

KOKEILE MYÖS: Älyttömän helppo pastakastike – tarvitset vain kolme ainesosaa

Leikkeleistä koottavien tapaksien rinnalle sopii erinomaisesti HKScanin tuotekehityskokkien luoma parmesandressing, joka hurmasi Makuja.fi-toimituksen kertaheitolla. 

– Tätä syödessä lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi! 

Herkullinen kastike syntyy helposti myös kotikeittiössä vain muutamasta raaka-aineesta. 

Parmesandressing

50 g raastettua parmesanjuustoa
25 g vaaleaa balsamietikkaa
5 g suolaa
1 kpl kananmunia
2,5 dl rypsiöljyä

Raasta parmesan hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset korkeaan lasiin tai muoviastiaan, johon mahtuu sauvasekoitin. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, kytke päälle ja nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin.

Voit myös valmistaa perinteisen majoneesin tapaan, mutta sekoita ensin huolella sekaisin kaikki muut aineet paitsi rypsiöljy. Vispaa lopuksi öljy ohuena nauhana joukkoon.

Lisää aiheesta:

Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"Santerin nokkelaa niksiä on testattava – kokki hehkuttaa majoneesikikkaa: "Harva ehkä tietää"Huimaan suosioon nousseesta hittiherkusta syntyy kevään maukkain salaatti – kokin grillireseptillä hurmaat juhlavieraatMullistava niksi! Suomalaisen ruokakirjailijan majoneesi valmistuu sekunneissa – voiko enää tämän helpompaa olla? Mutkatonta ja mielettömän maukasta! Näin helposti syntyy täydellinen kastike pihville – "maku on ilmiömäinen"Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeilla
RuoanlaittoJuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?