Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko kokeillut? Hans Välimäki vinkkaa kutkuttavan tavan valmistaa ihan tavalliset perunat

Krossattua perunaa. Kuvituskuva.
Krossattua perunaa. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 02.05.2021 17:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hans Välimäki vinkkaa helpon tavan valmistaa tavallisista perunoista astetta parempia. Tämä perunalisuke sopii ruoalle kuin ruoalle.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa keittiömesari Hans Välimäen Hansin kotona -virtuaalikokkikoulusta. Välimäen kotikokeille suunnattussa kokkikoulussa sukellettiin huhtikuussa keväisten klassikkoruokalajien saloihin. Välimäki opetti muun muassa, miten valmistetaan täydellistä risottoa.  

Lue lisää: Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"

Krossatut perunat on helppo lisuke potuista

Samaisessa kokkikoulussa Välimäki paljasi myös oman perunareseptisuosikkinsa. Potuista saa keittiömestarin mukaan huomattavasti parempia, kun niistä tekee niin sanottuja krossattuja perunoita. 

– Krossattu peruna on vaihtoehto iänikuiselle keitetylle perunalle, Välimäki kuvaili.

Perunaohjeen idea on yksinkertainen. Potut laitetaan kiehumaan tavalliseen tapaan suolattuun veteen. Kun ne ovat kypsiä, vesi kaadetaan pois ja perunat maustetaan.

– Perunat maustetaan ruskistetulla voilla ja sitten murskataan esimerkiksi pallovispilällä. Tässä on lisuke, joka toimii mainiosti kesällä, kun saa uutta perunaa joka niemennotkosta.

Välimäen mukaan krossattuihin perunoihin tarvitaan mieluiten kiinteämaltoinen peruna. Perunat voi käyttää kuorineen, varsinkin jos on kyse varhaisperunoista.

– Hyvä puoli on se, että nämä käyvät lisukkeeksi lihalle, kalalle tai mille vaan.

Nappaa resepti: Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohje

Lue myös: Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"

Voiko sipseistä valmistaa perunamuusia? Katso videolta: 

3:03Videolla selvitetään miltä perunalastuista tehty perunamuusi maistuu

Lisää aiheesta:

Halpa ja helppo perunaruoka on varma hitti – voi tehdä myös mikrossa tai airfryerissaVarhaisperunoiden keittäminen mullistuu keittiömestari Pekka Terävän metodilla – parhaat pottuvinkit koostettunaTodella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteitaTörkeän hyvät perunat: Täydellinen tapa valmistaa potut on jo monelta unohtunut – oletko testannut?Joko olet kokeillut nerokasta kikkaa? Sannan niksi täydelliseen perunamuusiin: "Voitteko kuvitella, että muusin voi tehdä näin?""Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka" – Sanna paljastaa täydellisen helpon ratkaisun
RuokaPerunaHans VälimäkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • ke11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"