Oletko kokeillut? Hans Välimäki vinkkaa kutkuttavan tavan valmistaa ihan tavalliset perunat
Hans Välimäki vinkkaa helpon tavan valmistaa tavallisista perunoista astetta parempia. Tämä perunalisuke sopii ruoalle kuin ruoalle.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa keittiömesari Hans Välimäen Hansin kotona -virtuaalikokkikoulusta. Välimäen kotikokeille suunnattussa kokkikoulussa sukellettiin huhtikuussa keväisten klassikkoruokalajien saloihin. Välimäki opetti muun muassa, miten valmistetaan täydellistä risottoa.
Krossatut perunat on helppo lisuke potuista
Samaisessa kokkikoulussa Välimäki paljasi myös oman perunareseptisuosikkinsa. Potuista saa keittiömestarin mukaan huomattavasti parempia, kun niistä tekee niin sanottuja krossattuja perunoita.
– Krossattu peruna on vaihtoehto iänikuiselle keitetylle perunalle, Välimäki kuvaili.
Perunaohjeen idea on yksinkertainen. Potut laitetaan kiehumaan tavalliseen tapaan suolattuun veteen. Kun ne ovat kypsiä, vesi kaadetaan pois ja perunat maustetaan.
– Perunat maustetaan ruskistetulla voilla ja sitten murskataan esimerkiksi pallovispilällä. Tässä on lisuke, joka toimii mainiosti kesällä, kun saa uutta perunaa joka niemennotkosta.
Välimäen mukaan krossattuihin perunoihin tarvitaan mieluiten kiinteämaltoinen peruna. Perunat voi käyttää kuorineen, varsinkin jos on kyse varhaisperunoista.
– Hyvä puoli on se, että nämä käyvät lisukkeeksi lihalle, kalalle tai mille vaan.
Nappaa resepti: Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohje
Voiko sipseistä valmistaa perunamuusia? Katso videolta:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka