Tiesitkö? Yllättävällä kikalla saat salaatista raikkaan ja rapean

raikas-salaatti
Pienellä vaivalla saa salaatistakin entistä raikkaamman. Shutterstock

Suomen kokkimaajoukkueen konsultti Aki Kinnunen kertoo, miksi jäävettä kannattaa hyödyntää salaatin valmistamisessa.

Mikä olisikaan nautinnollisempaa kuin raikkaan ja rouskuvan salaatin syöminen? Kyllä tuoreen raikas salaatti aina nuupahtaneen salaatin syömisen voittaa. Onneksi kätevällä vinkillä salaatista saakin nopeasti raikkaan ja rapean:

Suomen kokkimaajoukkueen kokki Aki Kinnunen kertoo, että salaatti nahistuu pikkuhiljaa heti siitä hetkestä lähtien, kun se on nostettu maasta. Mies vinkkaakin, että salaatti kannattaa laittaa hetkeksi jääveteen ennen kuin ryhdyt kokkaamaan.

– Kun salaatti laitetaan veteen, niin se rapeutuu, koska se saa vettä. Salaatti voi hetkellisesti paremmin, mies kertoo.

Samalla salaatti tulee kätevästi myös pestyä, joten ylimääräistä kokkausaikaa tämä vaihe ei vaadi. Mutta onko veden siis todella oltava jäävettä?

– Mielellään ihan jäävettä, mutta kyllä kylmäkin käy, kokki kertoo iloisesti.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja