Tiesitkö? Yllättävällä kikalla saat salaatista raikkaan ja rapean
Suomen kokkimaajoukkueen konsultti Aki Kinnunen kertoo, miksi jäävettä kannattaa hyödyntää salaatin valmistamisessa.
Mikä olisikaan nautinnollisempaa kuin raikkaan ja rouskuvan salaatin syöminen? Kyllä tuoreen raikas salaatti aina nuupahtaneen salaatin syömisen voittaa. Onneksi kätevällä vinkillä salaatista saakin nopeasti raikkaan ja rapean:
Suomen kokkimaajoukkueen kokki Aki Kinnunen kertoo, että salaatti nahistuu pikkuhiljaa heti siitä hetkestä lähtien, kun se on nostettu maasta. Mies vinkkaakin, että salaatti kannattaa laittaa hetkeksi jääveteen ennen kuin ryhdyt kokkaamaan.
– Kun salaatti laitetaan veteen, niin se rapeutuu, koska se saa vettä. Salaatti voi hetkellisesti paremmin, mies kertoo.
Samalla salaatti tulee kätevästi myös pestyä, joten ylimääräistä kokkausaikaa tämä vaihe ei vaadi. Mutta onko veden siis todella oltava jäävettä?
– Mielellään ihan jäävettä, mutta kyllä kylmäkin käy, kokki kertoo iloisesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje