Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oleellinen salaattisääntö, joka kannattaa painaa mieleen: Ethän tee salaattikastikkeelle näin?

Shutterstock
Julkaistu 02.07.2020 12:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Milloin sinä lisäät salaattikastikkeen salaatin joukkoon? Jos haluat välttää vetisen salaatin, noudata tätä yksinkertaista vinkkiä.

Ruokaisa salaatti on monipuolinen ruoka, jota voi nauttia niin työpaikan lounastauolla eväänä kuin juhlapöydän buffetissakin. Moni törmää salaattia tehdessään yhteen ongelmaan: jos salaatin tekee valmiiksi etukäteen, se ehtii kostua ennen syömistä. Kostumisen syynä on useimmiten salaattikastike. Mikä siis neuvoksi?

Älä laita salaattikastiketta viimeisenä

Jos salaatin pakkaa evääksi, voi kastikkeen tietysti napata mukaan erillisessä kipossa. On kuitenkin olemassa helpompikin tapa, jolla välttää ylimääräiset tiski. 

Salaatti- ja yrttituottaja Järvikylä vinkkaa kätevän ja simppelin niksin, jonka avulla salaatti ei kostu:

Kaada salaattikastike ensin salaattikulhon tai eväspurkin pohjalle, ja lisää salaatti kastikkeen päälle. Kääntele salaatti vasta juuri ennen tarjoilua, niin salaatti pysyy rapeana, eikä kostu liikaa. Jos laitat kastikkeen salaatin päälle, salaatti ehtii vettyä ennen syöntiä.

Lue myös: Kari Aihisen vastustamaton salaatti – maistaja onnesta ymmyrkäisenä: "Olin ihan shokissa, kun maistoin ensimmäistä kertaa – sairaan hyvää"

Lähde: Järvikylä

Testaa myös Hellapoliisin lämmin halloumisalaatti:

0:49Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti!

Lisää aiheesta:

Sadun salaatinkastike valmistuu parissa minuutissa: "Tämän osaisi tehdä vaikka silmät kiinni"Kätevä salaattikikka voi säästää rahaa: "Mahdollisuudet ovat rajattomat"Jos ostat kaupan valmissalaattia, tee sille näin – Hanna Partanen varoittaa mokasta"Eines voi olla jopa terveellisempi" – Hanna Partaselta tärkeä muistutus lounaseväistäSäästä rahaa nerokkaalla salaattiniksillä: "Muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia"5 tapaa pilata salaatti – sorrutko sinäkin virheeseen kastikkeen kanssa?
RuokaNiksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • 09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • Eilen17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä