Tiesitkö? Vichy-pullon etiketin punaisella logolla on yllättävä merkitys

IMG_5557
Vichy-pullon etiketissä on pieni punainen merkki, joka lisättiin siihen aikoinaan tiettyä tarkoitusta varten.

Jo 1950-luvulla suunnitellussa Harwallin Vichyn etiketissä on vuosikymmeniä komeillut punainen, salmiakinmuotoinen merkki. Tiedätkö, mikä merkitys punaisella tunnuksella on aikoinaan ollut?

Hartwallin vesien tuotepäällikkö Heidi Päiväniemi kertoi Makuja.fi:lle, että Vichy-pullojen etiketeissä ei ole suinkaan sattumalta punaista merkkiä.

TIESITKÖ? Tänään juhlitaan Hartwallin 180 vuotta kestänyttä taivalta. Helmikuun 2. päivä vuonna 1836 Victor Hartwall sai toimiluvan kivennäisvesitehtaalle Helsingissä.

– Vichyn pakkauksessa on punainen merkki, jonka moni on huomannut. Sen tarina on hauska, sillä merkki on ollut siinä jo 1970–1980-luvuilta saakka, Päiväniemi toteaa.

Syy punaisen merkin käyttöön oli aikoinaan se, että siitä tunnisti kalorittomat juomat.

– Se on merkinnyt sitä, että nämä juomat ovat kalorittomia. Eli aikoinaan merkki on kertonut siitä, että sillä merkillä merkattuja juomia voi juoda silloin, kun hakee kaloritonta ja sokeritonta vaihtoehtoa. Merkki on sittemmin vain säilytetty, Päiväniemi kertoo.

Katso videolta, millaisen matkan tuttu kivennäisvesi kulkee tehtaalla päätyäkseen tuttuun pulloon!

1:19
 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja