1:36

Suosikkilimun tuoteseloste kummastuttaa: Miten sokeriton juoma voi sisältää lisättyä sokeria? Näin vastaa tuotepäällikkö

Oletko sinäkin elänyt siinä uskossa, että sokerittomat virvoitusjuomat eivät sisältäisi lainkaan sokeria? Limupullojen tuotetietojen lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin totuuden.

VIDEO: Koskenkorvan kylässä sijaitsee maailman ainoa ohramallastehdas. Tältä siellä näyttää.

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä ihmetelty ananaksen makuisen Jaffa-pullon etikettiä. Vaikka juomaa markkinoidaan sokerittomana tuotteena, tuoteselosteessa sokeri mainitaan heti ensimmäisellä rivillä.

Miten on mahdollista, että sokeriton juoma sisältää sokeria, Hartwallin tuotepäällikkö Mira Kujanpää?

– On totta, että Hartwall Jaffa Ananas Sokerittomassa on alkuperäisen Jaffa Ananas Light -reseptin mukaisesti ripaus sokeria mukana. Sokeria juomassa on kuitenkin vain 0,5 grammaa desilitraa kohden, eli todella vähän, ja tuote on siis käytännössä sokeriton, Kujanpää selittää.

Laki sallii sokerin sokerittomissa tuotteissa

Syy lisättyä sokeria sisältävän tuotteen kuulumisesta sokerittomien tuotteiden perheeseen juontaa juurensa keväällä toteutettuun tuoteuudistukseen, jossa suosittu Ananas-Light haluttiin lisätä Sokeriton-brändin alle ilman, että tuttua reseptiä ja makua muutettaisiin.

– Hartwall Jaffa Ananas Light on kuluttajien rakastama tuote jo vuosien takaa, joten emme halunneet muuttaa tuotteen reseptiä ja makua nyt Jaffa Sokeriton pakkaus- ja nimiuudistuksen myötä, Kujanpää lisää.

Vaikka sokeria sisältävän tuotteen myyminen sokerittomana saattaa aiheuttaa kuluttajissa hämmennystä, elintarvikelainsäädännön mukaan tuotetta voidaan kutsua sokerittomaksi silloin, kun se sisältää sokeria enintään 0,5 g/ 100 ml.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja