Moni suomalainen ei tiedä vastausta – mitä eroa on kivennäisvedellä ja vichyllä?
Tiedätkö, mitä eroa on kivennäisvedellä ja vichyllä?
Hartwallin vesien tuotepäällikkö Heidi Päiväniemi kertoi Makuja.fi:lle, mitä eroa on kivennäisvedellä, vichyllä ja viime vuosina ruokakauppojen juomahyllyjä valloittaneilla vitamiinivesillä.
TIESITKÖ? Tänään juhlitaan Hartwallin 180 vuotta kestänyttä taivalta. Helmikuun 2. päivä vuonna 1836 Victor Hartwall sai toimiluvan kivennäisvesitehtaalle Helsingissä.
– Kivennäisvesillä tarkoitetaan vesiä, joihin on lisätty kivennäisaineita ja mahdollisesti myös makuaromeita, Päiväniemi kertoo.
– Vichy-vedet erottaa kivennäisvesistä siitä, että niissä on myös suolaa, Päiväniemi selventää.
Niin kutsutuille vitamiinivesille yhteistä on se, että niihin on lisätty kivennäisaineita. Lisäksi vitamiinivedet sisältävät vitamiineja usein vielä monipuolisemmin kuin kivennäisvedet.
Katso videolta, millaisen matkan tuttu kivennäisvesi kulkee tehtaalla päätyäkseen tuttuun pulloon!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa