Perjantaina 28.2. juhlistetaan kansallista Ruisleipäpäivää. Tiesitkö sinä jo näistä ruisleivän terveyshyödyistä?
Ruisleipä on suomalaisille hyvin rakas elintarvike ja se valittiinkin vuonna 2017 kansallisruoaksemme.
– Kansallisruoaksi valittu ruisleipä on suomalaisen ruokakulttuurin ydin ja sillä on vahva symbolinen arvo. Leipä ja viljat ovat Kalevalan tarinoissa oleellisessa roolissa, Leipätiedotus ry:stä kerrotaan.
Suomalaiset syövät eniten ruista koko maailmassa, jopa 16 kiloa henkeä kohden vuodessa. Ruisleipä on kuitenkin muuttanut ajan saatossa muotoaan. Reikäleivän ja limpun rinnalle ovat nousseet palaleivät ja valmiit viipaleet. Ruisleipä on taipunut viime vuosina myös napostelutuotteiksi.

