Viinirypäleen makuista jäätelöä ei myydä – jäätelövalmistaja paljastaa syyn
Viinirypälejäätelöä ei pakastealtaasta löydy, mutta sille on jäätelöfirma Ben & Jerry'sin mukaan syynsä; valmistus ei kannata, koska rypäle ei sovellu valmistukseen korkean vesipitoisuutensa takia. Lisäksi ihmiset tuskin ostaisivat viinirypäleen makuista jäätelöä.
Katso yllä olevalta videolta, kuinka näppärästi käy jugurttijäätelön tekeminen kotona.
Kesän 2018 uutuusjäätelöt on jälleen julkaistu ja testattu, mutta oletko ikinä miettinyt, miksi uutuuksien joukkoon ei koskaan liity viinirypäleistä valmistettu jäätelö.
Thrillist-sivusto kysyi jäätelöfirma Ben & Jerry’sin PR-johtaja Sean Greenwoodilta, miksi viinirypäle ei ole koskaan päässyt jäätelöksi asti.
Rypäle ei yksinkertaisesti sovi jäätelöön
Greenwoodin mukaan yksi syy piilee rypäleen koostumuksessa. Yli 80 prosenttia viinirypäleestä on vettä, joten tuloksena olisi varsin mauton jäätelö, joka muistuttaisi lähinnä jääkuutioita.
Toisekseen ongelma on Greenwoodin mukaan siinä, että viinirypälettä ei mielletä samaan tapaan jäätelömauksi kuin vaikkapa kirsikkaa. Hän ei usko ihmisten ryntäävän suin päin kauppaan tämän uutuusmaun vuoksi. Niinpä olisi valmistukseen liittyvät ongelmat huomioon ottaen liian iso taloudellinen riski lähteä valmistamaan viinirypälejäätelöä.
Thrillist arvelee, että yksi syy ainakin Ben & Jerrysin haluttomuuteen valmistaa rypälejäätelöä piilee sen aiemmassa epäonnistuneessa yrityksessä tehdä luumujäätelöä. Sugar Plum –niminen jäätelö haudattiin aika nopeasti lanseeraamisensa jälkeen vuonna 1990.
Lähde: Thrillist.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti