Viinirypäleen makuista jäätelöä ei myydä – jäätelövalmistaja paljastaa syyn

viinirypäleet
Shutterstock

Viinirypälejäätelöä ei pakastealtaasta löydy, mutta sille on jäätelöfirma Ben & Jerry'sin mukaan syynsä; valmistus ei kannata, koska rypäle ei sovellu valmistukseen korkean vesipitoisuutensa takia. Lisäksi ihmiset tuskin ostaisivat viinirypäleen makuista jäätelöä.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka näppärästi käy jugurttijäätelön tekeminen kotona.

Kesän 2018 uutuusjäätelöt on jälleen julkaistu ja testattu, mutta oletko ikinä miettinyt, miksi uutuuksien joukkoon ei koskaan liity viinirypäleistä valmistettu jäätelö.

Thrillist-sivusto kysyi jäätelöfirma Ben & Jerry’sin PR-johtaja Sean Greenwoodilta, miksi viinirypäle ei ole koskaan päässyt jäätelöksi asti.

Rypäle ei yksinkertaisesti sovi jäätelöön

Greenwoodin mukaan yksi syy piilee rypäleen koostumuksessa. Yli 80 prosenttia viinirypäleestä on vettä, joten tuloksena olisi varsin mauton jäätelö, joka muistuttaisi lähinnä jääkuutioita.

Toisekseen ongelma on Greenwoodin mukaan siinä, että viinirypälettä ei mielletä samaan tapaan jäätelömauksi kuin vaikkapa kirsikkaa. Hän ei usko ihmisten ryntäävän suin päin kauppaan tämän uutuusmaun vuoksi. Niinpä olisi valmistukseen liittyvät ongelmat huomioon ottaen liian iso taloudellinen riski lähteä valmistamaan viinirypälejäätelöä. 

Thrillist arvelee, että yksi syy ainakin Ben & Jerrysin haluttomuuteen valmistaa rypälejäätelöä piilee sen aiemmassa epäonnistuneessa yrityksessä tehdä luumujäätelöä. Sugar Plum –niminen jäätelö haudattiin aika nopeasti lanseeraamisensa jälkeen vuonna 1990. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja