Lejos on monelle suomalaiselle edelleen yllättävän tuntematon yritys. Tänä vuonna jo 100 vuotta täyttävällä yrityksellä on kuitenkin hallussaan monta tunnettua elintarvikebrändiä ja se on vastannut monen tuotteen Suomeen tuomisesta, yrityksen tiedotteessa kerrotaan.
Videolla: Tiedätkö, miten hevi-osaston muovipussin saa todella kätevästi auki?
Tiedätkö, milloin Suomessa syötiin ensimmäiset kiivit? Monen nykypäivän arkisen ruoan Suomeen tuomisen takana on jo 100 vuotta täyttävä suomalainen perheyritys Lejos. Yritys tunnetaan tänä päivänä monista tutuista tuotemerkeistä.
Aikanaan yrityksen perustaja Erik Juuranto oli etevä solmimaan päämiessuhteita ja osasi hyödyntää hyvää kielitaitoaan matkatessaan maailmalla. Sodan jälkeen Juuranto piti työntekijöistään huolta jakamalla työntekijöilleen päivittäin lusikallisen kalanmaksaöljyä.
Suomalaiset kahvipaahtimot sen sijaan saivat sodan jälkeen paljon kaivattua kahvia, kun yritys toi ensimmäisen kahvilaivan Suomeen.
Tiesitkö? Banaanit, appelsiinit ja viinirypäleet saapuivat suomalaiskauppoihin alun perin jo 1930-luvulla, mutta sota muutti kaiken ja Suomessa elettiin korvikkeilla.
– Tuotemerkkimme tunnistavat melkein kaikki, mutta Lejos on pysynyt hauskasti monelle tuntemattomampana tahona. Se on sopinutkin meille hyvin, mutta nyt kun sata vuotta toimintaa on täynnä, on osuva aika tuoda ilmi muutamia ilahduttavia tarinoita vuosien varrelta, kertoo Lejoksen liiketoimintajohtaja .
