Tiesitkö? Nämä ovat myydyimmät Pirkka-tuotteet – "reseptiin ei uskalla koskea"

Pirkkakeskoasetelma_147660
Tältä Pirkka-tuotteet näyttivät vuosia sitten. Kesko

Pirkka juhlii tänä vuonna 30-vuotispäiväänsä.

On kulunut tasan 30 vuotta siitä, kun ensimmäiset Pirkka-tuotteet saapuivat K-kauppoihin. Tarjolla oli tuolloin muun muassa näkkileipää, hernekeittoa, jauhoja, riisiä ja pakastevihanneksia. Sarjan ideana oli tarjota kodin perustarvikkeita.

Tänä päivänä Pirkka-sarjaan kuuluu yli 2500 tuotetta. Joka viikko valikoima lisääntyy keskimäärin kahdella tuotteella, mutta samalla tapahtuu myös poistoja. 

Pirkka-tuotteet ovat vuosien varrella vaikuttaneet osaltaan suomalaiseen ruokakulttuuriin. 

– Kun Thai Sweet Chili -kastikkeelle valittiin 800 millilitran pullo, mietimme, että eihän kukaan noin isoa pulloa halua, mutta kohta ei yhtään reseptiä voinut tehdä ilman kyseisä soosia. Nykyään Pirkan Thai Sweet Chili -kastike on jo ihan arkipäivää esimerkiksi ketsupin tilalla ja osa on jo kyllästynytkin siihen, kertoo Pirkka-koekeittiöstä vastaava Leena Korkalainen.  

Toinen suomalaiseen arkiruokaan rantautunut tuote on pestokastike. 

– Niin kauan kun olen tässä töissä, Pirkan pestokastikkeen reseptiin ei uskalla koskea. Siitä tulisi varmasti paljon sanomista, Korkalainen jatkaa.

Banaaneja, jauhelihaa ja olutta 

Myydyimpiä Pirkan elintarvikkeita tänä päivänä ovat hedelmät ja vihannekset sekä jauheliha, kahvi ja olut. Oluen ei aluksi katsottu sopivan Pirkka-profiiliin, mutta tänä päivänä sen suosio on valtava. Myös banaanit käyvät kaupaksi hurjaa tahtia. 

Pirkan myydyimmät elintarvikkeet ovat banaani, suomalainen kevyt maito ja olut. Järjestys voi vaihdella, mutta nämä ovat kolme suosituinta. 

– Pirkka-banaanit ovat Suomen myydyimpien tuotteiden joukossa, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan viestintäpäällikkö Minttu Tirkkonen

Hedelmistä myös avokadot ovat erityisen suosittuja, mutta niihin liittyy yksi erikoinen piirre. Oulusta pohjoiseen avokadoja ei löydy miltään top-listoilta, kun etelässä ne käyvät kuin kuumille kiville. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja