Tiesitkö? Näillä suosikkituotteilla on huippusalaiset reseptit

dr-pepper
SHUTTERSTOCK

Coca-Colalla on kenties maailman tunnetuin salainen resepti.

Olennainen osa monen tuotteen brändiä on salainen resepti. Kuluttajan mielenkiinto saattaakin herätä helpommin, kun lempijuomassa tai -naposteltavassa on jotain tarkoin varjeltua.

Jotkut pitkään erittäin salaisina pidetyt reseptit on kuitenkin jossain vaiheessa paljastettu, kuten McDonald’sin majoneesin ohje. Seuraavien neljä tuotteen teko-ohjeet ovat kuitenkin erittäin tarkoin varjeltuja.

Dr Pepper

Tarina kertoo, että Dr Pepperin resepti on kahdessa osassa, joita säilytetään eri puolilla Dallasin osavaltiota pankeissa, jotta salainen resepti ei vahingossakaan paljastu ulkopuolisille. Juoman aineksista liikkuu paljon huhuja, mutta todellisuudessa vain ani harva tietää, mistä se on tehty.

Krispy Kreme -donitsit

Yhdysvalloissa myytävien Krispy Kreme -donitsien alkuperäinen resepti on varmassa tallessa yrityksen pääkonttorissa. Vain muutamalla työntekijällä on pääsy reseptin luo ja sen urkkimisesta on käyty jopa oikeustaistelu vuonna 2010.

Coca-Cola

Coca-Cola on todennäköisesti maailman tunnetuin salaisen reseptin tuote. Tuotteen ainoaa kirjallista versiota säilytettiin vuosia atlantalaisessa pankissa, kunnes se vuonna 2011 siirrettiin.

On väitetty lukemattomia kertoja, että salainen resepti on onnistuttu kopioimaan, mutta olemassa olevan tiedon valossa ne ovat pelkkiä huhupuheita.

Kentucky Fried Chicken

Yhdysvaltalaisen pikaruokaketju Kentucky Fried Chickenin mausteseos koostuu yhdestätoista yrtistä ja mausteesta. Huhujen mukaan seoksen ainesosat valmistetaan kahdessa eri tehtaassa ja sekoitetaan yhteen kolmannessa, jotta kukaan tuotantoketjussa ei voi päätellä, mistä mausteseos koostuu.

LUE MYÖS:

Lähde: Fox News

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja