Syömäsi ruoka ei ehkä olekaan sitä, mitä luulet – 7 ruokaa, joilla sinua huijataan

Kaikki ruoat eivät välttämättä ole sitä, mitä luulet.

Larry Olmstedin Real Food/Fake Food: Why You Don’t Know What You’re Eating and What You Can Do About It -kirja avaa ruokateollisuuden huijauksia. Kirja pohjautuu lukuisiin asiantuntijahaastatteluihin. Popsugar-sivusto listasi kirjan mielenkiintoisimpia kohtia. 

1. Parmesaani

Parmesaani-juustosta paljastui hämmästyttävä fakta aiemmin tänä vuonna, kun 100-prosenttisiksi parmesaaneiksi väitetyistä juustoista löytyi sahanpurua.

2. Pihvi

Osassa pihvilihojen paketeissa saattaa lukea "nurmiruokittu”, mikä ei kuitenkaan kirjan mukaan todellisuudessa tarkoita juuri mitään.

– Ilmaisu tarkoittaa vain sitä, että eläin on jossain vaiheessa elämäänsä syönyt ruohoa, kuten kaikki lehmät ovat, sanoo Casey Cook, entinen Yhdysvaltain erikoisvoimien sotilas.

3. Hunaja

Maailmalla on paljastunut tapauksia, joissa hunajana myyty tuote ei olekaan ollut aitoa luonnontuotetta. Jos tuoteselostetta ei lue tarkkaan, voi päätyä ostamaan epämääräisen sekoituksen, joka voi sisältää keinotekoisia makeuttajia tai jopa laittomia antibiootteja.

4. Oliiviöljy

Suurin osa oliiviöljyistä lienee sitä itseään, mutta Italiassa on paljastettu huijauksia, joissa öljyistä on löytynyt sinne kuulumattomia, jopa karsinogeenisia aineita.

5. Tee

Erilaiset yrttiteesekoitukset voivat sisältää yllättäviäkin raaka-aineita. Rockefellerin yliopiston tutkimuksessa kolmannes testatuista teesekoituksista sisälsi muitakin kuin paketissa mainittuja raaka-aineita, esimerkiksi kannabista.

6. Mausteet

Kuivattuihin mausteisiin liittyy toisinaan samoja ongelmia kuin teesekoituksiinkin. Mausteiden sisältö ei välttämättä vastaa odotettua. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.