Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syömäsi ruoka ei ehkä olekaan sitä, mitä luulet – 7 ruokaa, joilla sinua huijataan

Julkaistu 14.07.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Kaikki ruoat eivät välttämättä ole sitä, mitä luulet.

Larry Olmstedin Real Food/Fake Food: Why You Don’t Know What You’re Eating and What You Can Do About It -kirja avaa ruokateollisuuden huijauksia. Kirja pohjautuu lukuisiin asiantuntijahaastatteluihin. Popsugar-sivusto listasi kirjan mielenkiintoisimpia kohtia. 

1. Parmesaani

Parmesaani-juustosta paljastui hämmästyttävä fakta aiemmin tänä vuonna, kun 100-prosenttisiksi parmesaaneiksi väitetyistä juustoista löytyi sahanpurua.

2. Pihvi

Osassa pihvilihojen paketeissa saattaa lukea "nurmiruokittu”, mikä ei kuitenkaan kirjan mukaan todellisuudessa tarkoita juuri mitään.

– Ilmaisu tarkoittaa vain sitä, että eläin on jossain vaiheessa elämäänsä syönyt ruohoa, kuten kaikki lehmät ovat, sanoo Casey Cook, entinen Yhdysvaltain erikoisvoimien sotilas.

3. Hunaja

Maailmalla on paljastunut tapauksia, joissa hunajana myyty tuote ei olekaan ollut aitoa luonnontuotetta. Jos tuoteselostetta ei lue tarkkaan, voi päätyä ostamaan epämääräisen sekoituksen, joka voi sisältää keinotekoisia makeuttajia tai jopa laittomia antibiootteja.

4. Oliiviöljy

Suurin osa oliiviöljyistä lienee sitä itseään, mutta Italiassa on paljastettu huijauksia, joissa öljyistä on löytynyt sinne kuulumattomia, jopa karsinogeenisia aineita.

5. Tee

Erilaiset yrttiteesekoitukset voivat sisältää yllättäviäkin raaka-aineita. Rockefellerin yliopiston tutkimuksessa kolmannes testatuista teesekoituksista sisälsi muitakin kuin paketissa mainittuja raaka-aineita, esimerkiksi kannabista.

6. Mausteet

Kuivattuihin mausteisiin liittyy toisinaan samoja ongelmia kuin teesekoituksiinkin. Mausteiden sisältö ei välttämättä vastaa odotettua. 

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Lääkäri listaa: Kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenLääkäri nimeää kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenTiedätkö, mitä on nuudelipakkauksen mukana tuleva valkoinen "töhnä"? Joillekin tulee edelleen yllätyksenäNäitä povataan vuoden 2020 ruokien megahiteiksi: Miltä kuulostaisi alkoholitee tai mysteerimaut?Nämä ovat maailman väärennetyimmät elintarvikkeet – löytyvät myös sinun kaapistasi! Possua jogurtissa ja tuholaismyrkkyjä teessä – katso, mitä ruokasi oikeasti sisältää
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • to17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • to16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan