Syömäsi ruoka ei ehkä olekaan sitä, mitä luulet – 7 ruokaa, joilla sinua huijataan
Kaikki ruoat eivät välttämättä ole sitä, mitä luulet.
Larry Olmstedin Real Food/Fake Food: Why You Don’t Know What You’re Eating and What You Can Do About It -kirja avaa ruokateollisuuden huijauksia. Kirja pohjautuu lukuisiin asiantuntijahaastatteluihin. Popsugar-sivusto listasi kirjan mielenkiintoisimpia kohtia.
1. Parmesaani
Parmesaani-juustosta paljastui hämmästyttävä fakta aiemmin tänä vuonna, kun 100-prosenttisiksi parmesaaneiksi väitetyistä juustoista löytyi sahanpurua.
2. Pihvi
Osassa pihvilihojen paketeissa saattaa lukea "nurmiruokittu”, mikä ei kuitenkaan kirjan mukaan todellisuudessa tarkoita juuri mitään.
– Ilmaisu tarkoittaa vain sitä, että eläin on jossain vaiheessa elämäänsä syönyt ruohoa, kuten kaikki lehmät ovat, sanoo Casey Cook, entinen Yhdysvaltain erikoisvoimien sotilas.
3. Hunaja
Maailmalla on paljastunut tapauksia, joissa hunajana myyty tuote ei olekaan ollut aitoa luonnontuotetta. Jos tuoteselostetta ei lue tarkkaan, voi päätyä ostamaan epämääräisen sekoituksen, joka voi sisältää keinotekoisia makeuttajia tai jopa laittomia antibiootteja.
4. Oliiviöljy
Suurin osa oliiviöljyistä lienee sitä itseään, mutta Italiassa on paljastettu huijauksia, joissa öljyistä on löytynyt sinne kuulumattomia, jopa karsinogeenisia aineita.
5. Tee
Erilaiset yrttiteesekoitukset voivat sisältää yllättäviäkin raaka-aineita. Rockefellerin yliopiston tutkimuksessa kolmannes testatuista teesekoituksista sisälsi muitakin kuin paketissa mainittuja raaka-aineita, esimerkiksi kannabista.
6. Mausteet
Kuivattuihin mausteisiin liittyy toisinaan samoja ongelmia kuin teesekoituksiinkin. Mausteiden sisältö ei välttämättä vastaa odotettua.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan