Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsen antaa omat vinkkinsä makaronilaatikon tekemiseen.
Videolla Kari Aihisen vinkit makaronilaatikon tekemiseen.
Kerroimme aiemmin vinkkejä siihen, miten tehdään täydellistä liha-makaronilaatikkoa. Perinteinen liha-makaronilaatikko on edelleen yksi Suomen suosituimmista arkiruoista. Ruokalajin suosiota selittää ainakin sen valmistamisen helppous, raaka-aineiden hyvä saatavuus ja hinta sekä ruoan koko perheeseen vetoava maku.
Makaronilaatikon onnistumiseen vaikuttavat ainakin jauhelihan laatu ja koko ruokalajin valmistustapa. Keittiömestari Kari Aihinen esimerkiksi valmistaa makaronilaatikon niin, että se tekeytyy jääkaapissa yön yli ennen paistamista.
LUE MYÖS: Miten valmistuu paras makaronilaatikko? Ylivoimaisen liha-makaronilaatikon ohje: "On se vaan hemmetin hyvä resepti!"
Makaronilaatikko ilman muna-maitoa?
Myös käytettävällä nesteellä on väliä. Perinteiseen makaronilaatikkoon käytetään muna-maitoa, mutta se ei itse asiassa ole ollenkaan pakollinen juttu. Tätä mieltä on esimerkiksi kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen.