Makaronilaatikon tekemisessä voi oikaista näppärällä tavalla, eikä edes muna-maitoa tarvita: "Yritän päästä mahdollisimman vähällä"

8:14 Pellinkiläinen makaronilaatikko

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsen antaa omat vinkkinsä makaronilaatikon tekemiseen.

Videolla Kari Aihisen vinkit makaronilaatikon tekemiseen.

Kerroimme aiemmin vinkkejä siihen, miten tehdään täydellistä liha-makaronilaatikkoa. Perinteinen liha-makaronilaatikko on edelleen yksi Suomen suosituimmista arkiruoista. Ruokalajin suosiota selittää ainakin sen valmistamisen helppous, raaka-aineiden hyvä saatavuus ja hinta sekä ruoan koko perheeseen vetoava maku. 

Makaronilaatikon onnistumiseen vaikuttavat ainakin jauhelihan laatu ja koko ruokalajin valmistustapa. Keittiömestari Kari Aihinen esimerkiksi valmistaa makaronilaatikon niin, että se tekeytyy jääkaapissa yön yli ennen paistamista.

Makaronilaatikko ilman muna-maitoa?

Myös käytettävällä nesteellä on väliä. Perinteiseen makaronilaatikkoon käytetään muna-maitoa, mutta se ei itse asiassa ole ollenkaan pakollinen juttu. Tätä mieltä on esimerkiksi kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen.

– Mielestäni parhaaseen makaronilaatikkoon ei tule ollenkaan kananmunaa. En pidä muna-maidosta. Teen makaronilaatikon mieluummin tomaattikastikepohjaiseksi ja käytän lihalientä, Hanna kertoo. 

Avainsana makaronilaatikon, kuten monen muunkin arkiruoan tekemisessä on Hannan mukaan oikominen. Hanna kertoo korvaavansa joissain ruoissa esimerkiksi bechamel-valkokastikkeen usein pelkällä juustolla.

– Olen laiska. Makaronitkin laitan yleensä laatikkoon raakana ennen paistamista. Yritän päästä mahdollisimman vähällä , Hanna nauraa.

Liha-makaronilaatikossa tärkeintä on kuitenkin Hannankin mielestä oikea lihavalinta.

– Sen pitää olla todella hyvää sen jauhelihan. Se maistuu makaronilaatikossa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja