Tiesitkö? Huomaamaton seikka paljastaa, onko paprikasi makea vai kitkerä – tämän jälkeen katsot lempivihannestasi aivan uusin silmin
Paprikoiden pohjaa vilkaisemalla voit helposti selvittää, soveltuuko kyseinen yksilö paremmin salaattiin vai ruoanlaittoon.
Jonkin aikaa sitten sosiaalisessa mediassa kohistiin hämmentävästä faktasta, jonka mukaan eriväriset paprikat eroavat toisistaan ainoastaan kypsyysasteeltaan. Toisin sanoen punaiset ja keltaiset paprikat ovat kypsytettyjä vihreitä paprikoita.
Mutta tiesitkö, että eräs paprikoiden ulkomuotoon liittyvä seikka paljastaa, miltä vihannes oikein maistuu? Tämä tieto voi saada sinut katsomaan kaupan vihannestiskiä aivan uusin silmin.
Makea ja pyöreä vai sitten pitkä ja kestävä?
Jos löydät pohjasta kolme nystyrää, kyseessä on yksilö, joka sopii makunsa ja rakenteesta puolesta paremmin ruoanlaittoon, Garden Frugal kertoo.
Ulkomuodoltaan yleensä kapea ja pitkä paprika ei ole kovin makea, mutta kestää hyvin lämpöä. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi kyseinen yksilö onkin parhaimmillaan esimerkiksi pataruoissa tai wokeissa.
Jos pohjassa taas on neljä nystyrää, kyseessä on makeamman makuinen paprika, joka on parhaimmillaan raakana salaateissa tai voileivän täytteenä. Makeat paprikat ovat ulkomuodoltaan yleensä pyöreitä ja täynnä siemeniä.
Vaikka useat lähteet väittävät paprikan lohkojen määrällä olevan merkitystä vihanneksen maulle, Pepper Scale -sivuston mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Paprikalajike, maaperä ja kypsyysaste ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miltä paprika oikein maistuu. Asialla ei sivuston mukaan ole mitään tekemistä lohkojen määrän kanssa.
KOKEILE PAPRIKAA VAIKKAPA HERKULLISISSA KANA-KASVISKREPEISSÄ.
Lähteet: Snopes, Foodenvy, PepperScale
Korjaus 25.3.2019 klo 15.00. Virheellinen tieto paprikoiden sukupuolista poistettu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut