Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Huomaamaton seikka paljastaa, onko paprikasi makea vai kitkerä – tämän jälkeen katsot lempivihannestasi aivan uusin silmin

1:30Mitä varsista voisi valmistaa?Videolta löydät hyödyllisen vihannesniksin.
Julkaistu 21.03.2019 07:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Paprikoiden pohjaa vilkaisemalla voit helposti selvittää, soveltuuko kyseinen yksilö paremmin salaattiin vai ruoanlaittoon.

Jonkin aikaa sitten sosiaalisessa mediassa kohistiin hämmentävästä faktasta, jonka mukaan eriväriset paprikat eroavat toisistaan ainoastaan kypsyysasteeltaan. Toisin sanoen punaiset ja keltaiset paprikat ovat kypsytettyjä vihreitä paprikoita.

Mutta tiesitkö, että eräs paprikoiden ulkomuotoon liittyvä seikka paljastaa, miltä vihannes oikein maistuu? Tämä tieto voi saada sinut katsomaan kaupan vihannestiskiä aivan uusin silmin. 

Makea ja pyöreä vai sitten pitkä ja kestävä?

Jos löydät pohjasta kolme nystyrää, kyseessä on yksilö, joka sopii makunsa ja rakenteesta puolesta paremmin ruoanlaittoon, Garden Frugal kertoo.

Ulkomuodoltaan yleensä kapea ja pitkä paprika ei ole kovin makea, mutta kestää hyvin lämpöä. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi kyseinen yksilö onkin parhaimmillaan esimerkiksi pataruoissa tai wokeissa. 

Keltainen paprika
Makean paprikan ystävän kannattaa valita naispuolinen yksilö.Shutterstock

Jos pohjassa taas on neljä nystyrää, kyseessä on makeamman makuinen paprika, joka on parhaimmillaan raakana salaateissa tai voileivän täytteenä. Makeat paprikat ovat ulkomuodoltaan yleensä pyöreitä ja täynnä siemeniä.

Vaikka useat lähteet väittävät paprikan lohkojen määrällä olevan merkitystä vihanneksen maulle, Pepper Scale -sivuston mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Paprikalajike, maaperä ja kypsyysaste ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miltä paprika oikein maistuu. Asialla ei sivuston mukaan ole mitään tekemistä lohkojen määrän kanssa. 

KOKEILE PAPRIKAA VAIKKAPA HERKULLISISSA KANA-KASVISKREPEISSÄ.

Lähteet: Snopes, Foodenvy, PepperScale

Korjaus 25.3.2019 klo 15.00. Virheellinen tieto paprikoiden sukupuolista poistettu.

Lisää aiheesta:

Mitä eroa on vihreällä, punaisella ja keltaisella paprikalla? Miksi vihreä paprika on halvempaa kuin punainen? Tätä et ehkä tiennyt suosikkivihanneksestaEthän sorru tomaattimokaan? Valitettavan yleinen virhe: "Suurin kaltoinkohtelu, jonka tomaatille voi tehdä"Voiko juuston kuoren syödä? Näissä tapauksissa se on enemmän kuin sallittua – ja näissä se ei missään nimessä kannataBloggari teki maailmaa mullistavan huomion paprikoista – somessa kohistaan: "Miksi tätä ei opeteta koulussa?"Tuttu ainesosa taikoo hedelmistä herkullisempia kuin koskaan ennen – ja ilman ylimääräisiä kaloreita!
VihanneksetRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli