Paprikoiden pohjaa vilkaisemalla voit helposti selvittää, soveltuuko kyseinen yksilö paremmin salaattiin vai ruoanlaittoon.
Jonkin aikaa sitten sosiaalisessa mediassa kohistiin hämmentävästä faktasta, jonka mukaan eriväriset paprikat eroavat toisistaan ainoastaan kypsyysasteeltaan. Toisin sanoen punaiset ja keltaiset paprikat ovat kypsytettyjä vihreitä paprikoita.
Mutta tiesitkö, että eräs paprikoiden ulkomuotoon liittyvä seikka paljastaa, miltä vihannes oikein maistuu? Tämä tieto voi saada sinut katsomaan kaupan vihannestiskiä aivan uusin silmin.
Makea ja pyöreä vai sitten pitkä ja kestävä?
Jos löydät pohjasta kolme nystyrää, kyseessä on yksilö, joka sopii makunsa ja rakenteesta puolesta paremmin ruoanlaittoon, Garden Frugal kertoo.
Ulkomuodoltaan yleensä kapea ja pitkä paprika ei ole kovin makea, mutta kestää hyvin lämpöä. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi kyseinen yksilö onkin parhaimmillaan esimerkiksi pataruoissa tai wokeissa.
