Bloggari teki maailmaa mullistavan huomion paprikoista – somessa kohistaan: "Miksi tätä ei opeteta koulussa?"

paprikat
Shutterstock

Kymmenet tuhannet somekäyttäjät ovat osoittaneet hämmennyksensä saatuaan tietää, että punaiset, keltaiset ja vihreät paprikat ovat itse asiassa yksi ja sama lajike. 

VIDEO: Näin pidät salaatin tuoreena pidempään!

Keskustelun paprikoiden ympärillä aloitti lifestylebloggari Amy, joka paljasti vihannekseen liittyvän hämmentävän tiedon Twitterissä.

– Okei, sain juuri tietää, että vihreät paprikat muuttuvat keltaisiksi, keltaiset oransseiksi ja sitten punaisiksi. Kaikki ovat itse asiassa samoja paprikoita, vain eri kypsyysvaiheissa. Maailmani mullistui, nainen kirjoitti twiitissään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämän vuoksi punaiset ovat makeimpia, sillä ne ovat kaikista kypsimpiä, nainen lisää.

Paprikat eivät muuta väriään jääkaapissa

Nainen ei selvästikään ollut ainoa, joka ei tätä hämmentävää faktaa tiennyt. Amyn twiitti on nimittäin kerännyt lyhyessä ajassa satojatuhansia tykkäyksiä ja kommentteja, joissa paprikoihin liittyvää tietoa hämmästellään. Tietoa on jopa kuvailtu paprikoihin liittyväksi valaistumiseksi. 

– Miksi tätä ei opeteta koulussa? eräässä kommentissa todetaan. 

Mutta jos nyt ajattelet, että kitkerä vihreä paprika muuttuisi jääkaapissa punaiseksi kuin taikaiskusta, joudut pettymään.

Paprikat eivät nimittäin kypsy enää jääkaapissa, sillä lehtivihreän hajoamisesta johtuva värinmuutos tapahtuu pääasiassa paprikapensaassa.

Lähde: TheSun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja