Tiesitkö, että avokado tulisi aina pestä ennen leikkaamista?

0:53 Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie

Avokado on syytä pestä huolellisesti ennen leikkaamista. Kuoren epätasaisessa pinnassa saattaa nimittäin olla haitallisia bakteereja tai jämiä torjunta-aineista, jotka voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Katso yllä olevalta videolta, miten ravitsemusasiantuntija Patrik Borg pyöräyttää aamupalasmoothien.

Nebraska-Lincolnin yliopiston maatalouden ja luonnon resurssien tutkimuslaitos suosittelee pesemään avokadot huolellisesti ennen syömistä, kertoo This Is Insider –sivusto.

Avokadon kuori on paksu, eivätkä haitalliset kemikaalit yleensä läpäise sitä. Epätasaisessa pinnassa saattaa kuitenkin piillä torjunta-aineiden jämiä tai bakteereja. Jos siis leikkaat avokadon halki pesemättä sitä, haitallisia bakteereja voi päästä veitsen kautta hedelmälihaan.

Peseminen hoituu helposti. Sen kuin jynssäät kevyesti pintaa kylmällä tai haalealla vedellä. Muista myös pestä kätesi ennen kuin isket hampaasi mehukkaaseen hedelmään.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja