Tiesitkö, että avokado tulisi aina pestä ennen leikkaamista?
Avokado on syytä pestä huolellisesti ennen leikkaamista. Kuoren epätasaisessa pinnassa saattaa nimittäin olla haitallisia bakteereja tai jämiä torjunta-aineista, jotka voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksen.
Katso yllä olevalta videolta, miten ravitsemusasiantuntija Patrik Borg pyöräyttää aamupalasmoothien.
Nebraska-Lincolnin yliopiston maatalouden ja luonnon resurssien tutkimuslaitos suosittelee pesemään avokadot huolellisesti ennen syömistä, kertoo This Is Insider –sivusto.
Avokadon kuori on paksu, eivätkä haitalliset kemikaalit yleensä läpäise sitä. Epätasaisessa pinnassa saattaa kuitenkin piillä torjunta-aineiden jämiä tai bakteereja. Jos siis leikkaat avokadon halki pesemättä sitä, haitallisia bakteereja voi päästä veitsen kautta hedelmälihaan.
Peseminen hoituu helposti. Sen kuin jynssäät kevyesti pintaa kylmällä tai haalealla vedellä. Muista myös pestä kätesi ennen kuin isket hampaasi mehukkaaseen hedelmään.
Lähde: Thisisinsider.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti