Näin suomalaisten rakastama raejuusto valmistetaan.
Raejuusto tunnetaan mainiona välipalana ja se sopii myös monenlaiseen ruoanlaittoon. Monet syövät raejuustoa sellaisenaan, sillä se on oivallinen proteiinilisä.
Mutta mitä raejuusto oikeastaan edes on?
Lue myös: Sari keksi, miten voi säästää huomattavasti juusto-ostoksilla
Raejuusto on tuorejuustoa – näin se valmistetaan
Raejuusto on hapanmaitovalmiste, joka luokitellaan tuorejuustoihin. Raejuustoa valmistetaan pästoroidusta, rasvattomasta maidosta maitohappokäymisen avulla.
Opetushallituksen elintarvikealaa käsittelevässä julkaisussa kuvaillaan raejuuston teollista valmistusta. Raejuuston valmistamiseen tarvitaan omanlaisensa juustokattilat, joissa juustosaostuma leikataan sopivan kokoisiksi kuutioiksi kattilassa liikkuvilla pysty- ja vaakaleikkauslaitteilla.
Valmistusprosessin loppuvaiheessa kiinteytyneistä rakeista valutetaan hera pois ja rakeita huuhdotaan kylmällä vedellä. Raejuusto on tässä vaiheessa lähes rasvatonta, suolatonta ja mautonta.
