Näin valitset oikean perunalajikkeen ruokaasi.
Kerroimme aiemmin helmikuussa vietettävästä perunaviikosta.
Suomalaiset rakastavat perunaa ja suosituimmaksi perunalajikkeeksi on viime vuosien aikana noussut Annabelle.
Oikean lajikkeen valinta on tärkeää ruokaa valmistaessa, muistuttaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry tiedotteessaan.
– Peruna ei ole vain peruna, vaan eri lajikkeista löytyy sopiva peruna kuhunkin käyttötarkoitukseen. Oikean lajikkeen valitsemalla varmistat, että keitinperunat eivät "räjähdä" kattilaan tai että muusista tulee samettisen sileää, liitosta vinkataan tiedotteessa.
Lue myös: Tässä on Suomen suosituin peruna: "Aivan erityisen herkullinen maku"
Perunoiden värikoodit – mitä ne tarkoittavat?
Perunapussit ovatkin usein ruokakaupassa värikoodattuja, jotta kuluttajan olisi helpompi valita sopiva peruna. Tunnetko jo perunoiden värikoodit?
