Moni tekee virheen kuoriessaan perunat – nyt ei mene enää hukkaan!
Ethän heitä perunakuoria roskiin? Näin hyödynnät ne näppärästi.
Perunoita kuoriessa ei välttämättä tule ajatelleeksi, että myös kuoria voi hyödyntää ruoanlaitossa. Perunankuorista voi nimittäin valmistaa todella helposti sipsejä!
Tiesitkö, että perunankuoria voi hyödyntää jopa perunamuusin valmistuksessa? Muun muassa kokki Hans Välimäki suosii tätä valmistustapaa. |
Perunoiden kuorissa piilee paljon makua, vitamiineja ja hivenaineita, joten ei missään nimessä kannata heittää niitä roskiin. Muista vain pestä ja tarvittaessa myös harjata perunat hyvin ennen niiden kuorimista
Katso videolta, miten perunankuorista saa valmistettua helposti sipsejä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka