Tiedätkö, kuinka monta kertaa ruoan voi lämmittää uudelleen? Vastaus saattaa yllättää
Edellispäivien tähteet on turvallista lämmittää uudelleen, kunhan ottaa huomioon muutaman tärkeän seikan.
Niin lompakon kuin ruokahävikinkin kannalta on järkevää, että syömättä jäänyt ruoka jäähdytetään ja lämmitetään uudestaan seuraavan päivän aterialle.
Vaikka ruoan uudelleen kuumentaminen on järkevää, monelle voi hiipiä mieliin epäilys siitä, onko lämmittäminen turvallista. Kuinka monta kertaa ruoka on turvallista lämmittää uudelleen?
Tärkein työväline on lämpömittari
I Trust Me I’m a Doctor -ohjelmassa joukko asiantuntijoita listsi ylös asioita, jotka tulee ottaa huomioon, kun ruokaa lämmitetään uudelleen.
– Voit lämmittää ruoan uudelleen niin monta kertaa kuin haluat, mutta sinun tulee lämmittää se aina 75 asteeseen. Ainoa keino todeta tämä, on käyttää paistolämpömittaria, Australian elintarviketurvallisuusneuvoston (FSIC) puheenjohtaja Lydia Buchtmann toteaa ja lisää, että lämpötila tulee mitata ruoan keskeltä.
Mikroaaltouunissa ruoka lämpenee epätasaisesti, minkä vuoksi ruokaa tulisikin aina sekoittaa lämmityksen lomassa.
Aivan kaikkia ruokia ei kuitenkaan ole turvallista lämmittää uudelleen. Näitä ovat muun muassa jääkaapissa pitkään seisoneet tai hitaasti jäähdytetyt ruoat.
Asiantuntijan mukaan ruoantähteet säilyvät jääkaapissa kahdesta kolmeen päivään, kunhan jääkaapin lämpötila pysyttelee viidessä celsiusasteessa. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan jääkaapin lämpötilan tulisi olla +3–+6 celsiusastetta.
Kannattaa myös muistaa, että pakkaseen säilötyt ruoatkaan eivät säily ikuisesti.
LUE LISÄÄ PAKASTETUN RUOAN KÄYTÖSTÄ: Sikke Sumari vinkkaa: Näin nopeasti ruoka tulisi käyttää pakastimesta – vastaus on taatusti vähemmän kuin luulit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti