Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiedätkö, kuinka monta kertaa ruoan voi lämmittää uudelleen? Vastaus saattaa yllättää

Shutterstock
Julkaistu 14.01.2019 12:54

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Edellispäivien tähteet on turvallista lämmittää uudelleen, kunhan ottaa huomioon muutaman tärkeän seikan. 

Niin lompakon kuin ruokahävikinkin kannalta on järkevää, että syömättä jäänyt ruoka jäähdytetään ja lämmitetään uudestaan seuraavan päivän aterialle.

Vaikka ruoan uudelleen kuumentaminen on järkevää, monelle voi hiipiä mieliin epäilys siitä, onko lämmittäminen turvallista. Kuinka monta kertaa ruoka on turvallista lämmittää uudelleen?

Tärkein työväline on lämpömittari

I Trust Me I’m a Doctor -ohjelmassa joukko asiantuntijoita listsi ylös asioita, jotka tulee ottaa huomioon, kun ruokaa lämmitetään uudelleen.

– Voit lämmittää ruoan uudelleen niin monta kertaa kuin haluat, mutta sinun tulee lämmittää se aina 75 asteeseen. Ainoa keino todeta tämä, on käyttää paistolämpömittaria, Australian elintarviketurvallisuusneuvoston (FSIC) puheenjohtaja Lydia Buchtmann toteaa ja lisää, että lämpötila tulee mitata ruoan keskeltä.

Mikroaaltouunissa ruoka lämpenee epätasaisesti, minkä vuoksi ruokaa tulisikin aina sekoittaa lämmityksen lomassa.

LUE MYÖS: Tyypillinen virhe on vakava terveysriski! Näin lämmität ruoan uudelleen oikein 

Aivan kaikkia ruokia ei kuitenkaan ole turvallista lämmittää uudelleen. Näitä ovat muun muassa jääkaapissa pitkään seisoneet tai hitaasti jäähdytetyt ruoat.

Asiantuntijan mukaan ruoantähteet säilyvät jääkaapissa kahdesta kolmeen päivään, kunhan jääkaapin lämpötila pysyttelee viidessä celsiusasteessa. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan jääkaapin lämpötilan tulisi olla +3–+6 celsiusastetta.

Kannattaa myös muistaa, että pakkaseen säilötyt ruoatkaan eivät säily ikuisesti.

LUE LISÄÄ PAKASTETUN RUOAN KÄYTÖSTÄ: Sikke Sumari vinkkaa: Näin nopeasti ruoka tulisi käyttää pakastimesta – vastaus on taatusti vähemmän kuin luulit!

Lähteet: SBS, Evira

Lisää aiheesta:

Kuinka kauan keitetty riisi säilyy huoneenlämmössä tai jääkaapissa?Kuinka monta päivää makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistäKuinka monta kertaa ruokaa voi lämmittää uudelleen?Onko riisin uudelleenlämmittäminen vaarallista? Ota huomioon nämä seikat Saako broileria kuumentaa uudelleen? Asiantuntija kertoo, mitkä ruoat kannattaa ehdottomasti jättää uudelleen lämmittämättäTiedätkö, kuinka kauan ruoantähteet säilyvät jääkaapissa? Helppo nyrkkisääntö kertoo, onko ruokasi syöntikunnossa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"