Sikke Sumari vinkkaa: Näin nopeasti ruoka tulisi käyttää pakastimesta – vastaus on taatusti vähemmän kuin luulit!

Näin pidät biojäteastian tyhjänä 7:44 Näin pidät biojäteastian tyhjänä

Sikke Sumari muistuttaa, että pakastimeen säilöttyjä ruokia ja raaka-aineita ei saisi unohtaa, vaan ne tulisi käyttää pois mahdollisimman nopeasti.

Toimittaja Mika Tommola tutustuu videolla hävikkiruokakauppa WeFoodiin.

Monissa kotitalouksissa pakastinlokero on paikka, jonka uumenista saattaa löytyä hyvinkin vanhoja tuotteita.

Vaikka pakastin on kätevä apuväline ruokien säilömiseen, ruokakirjailija Sikke Sumari muistuttaa, että pakastimeen laitetut ruoat ja raaka-aineet tulisi muistaa myös syödä.

"Pakkasen tulisi olla vain sellainen välivaihe"

Pakastin on hyvä apuväline esimerkiksi ruokahävikin torjumiseen.

– Jos tarjouksessa on broilerin rintafileitä, voit ostaa niitä ja laittaa pakastimeen, mutta tärkeää on, etteivät ne unohdu sinne, Sumari kertoo Makuja.fi:lle.

– Pakastin on helposti sellainen hautumaa.

Kuinka nopeasti pakastimeen laitetut broilerinfileet sitten kannattaisi käyttää pois?

– Viikossa. Pakastimen tulisi olla vain sellainen välivaihe, jos on valmistanut paljon ruokaa kerralla tai ostanut edullisesti isoja määriä, Sumari toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.