Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sikke Sumari vinkkaa: Näin nopeasti ruoka tulisi käyttää pakastimesta – vastaus on taatusti vähemmän kuin luulit!

7:44Näin pidät biojäteastian tyhjänä
Julkaistu 20.09.2018 12:13

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Sikke Sumari muistuttaa, että pakastimeen säilöttyjä ruokia ja raaka-aineita ei saisi unohtaa, vaan ne tulisi käyttää pois mahdollisimman nopeasti.

Toimittaja Mika Tommola tutustuu videolla hävikkiruokakauppa WeFoodiin.

Monissa kotitalouksissa pakastinlokero on paikka, jonka uumenista saattaa löytyä hyvinkin vanhoja tuotteita.

Vaikka pakastin on kätevä apuväline ruokien säilömiseen, ruokakirjailija Sikke Sumari muistuttaa, että pakastimeen laitetut ruoat ja raaka-aineet tulisi muistaa myös syödä.

"Pakkasen tulisi olla vain sellainen välivaihe"

Pakastin on hyvä apuväline esimerkiksi ruokahävikin torjumiseen.

– Jos tarjouksessa on broilerin rintafileitä, voit ostaa niitä ja laittaa pakastimeen, mutta tärkeää on, etteivät ne unohdu sinne, Sumari kertoo Makuja.fi:lle.

– Pakastin on helposti sellainen hautumaa.

pakastinTiedätkö sinä, mitä omasta pakkasestasi löytyy?Shutterstock

Kuinka nopeasti pakastimeen laitetut broilerinfileet sitten kannattaisi käyttää pois?

– Viikossa. Pakastimen tulisi olla vain sellainen välivaihe, jos on valmistanut paljon ruokaa kerralla tai ostanut edullisesti isoja määriä, Sumari toteaa.

Lisää aiheesta:

Kuinka monta päivää makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistäRuokatoimittaja kehitti helpon systeemin – ei ole joutunut heittämään pilaantunutta ruokaa pois vuosiinOsaatko todella pakata kylmälaukun oikein? Moni ei ole tajunnut tätä kylmäkalleistaNelihenkiseltä perheeltä kuluu noin 1000 euroa kuussa ruokaan: ”Helposti ihmiset ostavat tarjouksesta suuria määriä ja luulevat säästävänsä”Yleinen säilytyspaikka vihanneksille jääkaapissa onkin kaikista pahin: "Älkää ikinä laittako sinne mitään vihreää"Kuinka monta päivää voi syödä liha-makaronilaatikkoa, joka on tehty jauhelihan viimeisenä käyttöpäivänä?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:21
    Ruoka

    Kaiverra halloween-kurpitsa helposti – yksi kikka auttaa huomattavasti!

  • 14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • 08:22
    Ruoka

    Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommi

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • Eilen15:14
    Ruoka

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?