Sikke Sumari vinkkaa: Näin nopeasti ruoka tulisi käyttää pakastimesta – vastaus on taatusti vähemmän kuin luulit!
Sikke Sumari muistuttaa, että pakastimeen säilöttyjä ruokia ja raaka-aineita ei saisi unohtaa, vaan ne tulisi käyttää pois mahdollisimman nopeasti.
Toimittaja Mika Tommola tutustuu videolla hävikkiruokakauppa WeFoodiin.
Monissa kotitalouksissa pakastinlokero on paikka, jonka uumenista saattaa löytyä hyvinkin vanhoja tuotteita.
Vaikka pakastin on kätevä apuväline ruokien säilömiseen, ruokakirjailija Sikke Sumari muistuttaa, että pakastimeen laitetut ruoat ja raaka-aineet tulisi muistaa myös syödä.
"Pakkasen tulisi olla vain sellainen välivaihe"
Pakastin on hyvä apuväline esimerkiksi ruokahävikin torjumiseen.
– Jos tarjouksessa on broilerin rintafileitä, voit ostaa niitä ja laittaa pakastimeen, mutta tärkeää on, etteivät ne unohdu sinne, Sumari kertoo Makuja.fi:lle.
– Pakastin on helposti sellainen hautumaa.
Kuinka nopeasti pakastimeen laitetut broilerinfileet sitten kannattaisi käyttää pois?
– Viikossa. Pakastimen tulisi olla vain sellainen välivaihe, jos on valmistanut paljon ruokaa kerralla tai ostanut edullisesti isoja määriä, Sumari toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruoka
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan