Vaikka mikro on kätevä apu ruoanvalmistuksessa, aivan kaikki ruoka-aineet eivät ole mikrossa lämmitettynä parhaimmillaan.
Vaikka edellispäivien ruokien lämmittäminen on nopea tapa saada syödäkseen, tuoreen selvityksen mukaan monet meistä sekä säilyttävät että lämmittävät ylijääneen ruoan väärin. Väärät toimintatavat lisäävät puolestaan terveysriskiä erilaisten ruokamyrkytysbakteerien muodossa.
Good Housekeeping Instituutin mukaan moni sortuu lämmittämään ruoan hätäisesti, jolloin annos saattaa jäädä keskeltä kylmäksi. Tärkein asia edellispäivien ruokien lämmittämisessä onkin varmistaa, että ruoka lämpenee kauttaaltaan. Tällä tavalla varmistat sen, että ruoassa mahdollisesti elävät bakteerit kuolevat, eivätkä pääse pilaaman hyvää ateriaasi.
Näin ruoat tulisi säilyttää ja lämmittää
Kun haluat säilöä ylijäänyttä ruokaa, siirrä lämmin ruoka toisen astiaan, jotta se jäähtyisi nopeammin. Ruoka tulisi aina jäähdyttää hyvin ennen jääkaappiin siirtämistä, jotta jääkaappi pysyisi kylmänä ja bakteerit aisoissa. Instituutin nevojen mukaan ruokaa ei myöskään tulisi jättää pöydälle pidemmäksi aikaa kuin kahdeksi tunniksi.
Kun lämmität ruokaa uudelleen mikrossa, annosta olisi hyvä sekoittaa lämmittämisen lomassa. Tämän avulla varmistat, että ruoka lämpenee kauttaaltaan, eikä kuuma osa pääse kiehumaan mikrosi pohjalle.




