Vaikka tummunut avokado voi olla ulkonäöltään luotaantyöntävä, sitä ei missään nimessä kannata heittää pois. Avokado on väristään huolimatta täysin syötävä.
Vaikka tummuneen avokadon syöminen ei välttämättä houkuta, hedelmäliha on väristään huolimatta täysin syötävää, kertoo Insider-sivusto.
Maussa ja rakenteessa pieniä eroja
Aivan kuten omenatkin, myös avokadot tummuvat hapettumisen seurauksena. Kyseessä on kemiallinen reaktio, eikä tummumisessa ole kyse siitä, että hedelmä olisi pilalla.
Tummunut hedelmäliha saattaa maistua aavistuksen kitkerämmältä ja olla rakenteeltaan pehmeämpi kuin vihreät versiot, mutta muuten se on täysin sama hedelmä. Voit siis huoletta käyttää tummunutta avokadoa niin salaateissa kuin vaikkapa guacamolen valmistuksessa.

