Älä osta valmiina! Täydellinen guacamole syntyy näppärällä valmistustavalla

guacamole mortteli avokado
Shutterstock

Nerokas valmistustapa takaa sen, että saat guacamolesta kerta toisensa jälkeen yhtä täydellistä. 

Videolla näytetään, kuinka avokadon saa pilkottua mahdollisimman kätevästi. 

Avokadosta valmistettava guacamole on meksikolainen kastike, joka sopii erinomaisesti tacojen ja tortilloiden täytteeksi, mutta myös muiden ruokien lisukkeeksi dippikastikkeen roolia unohtamalla. Kun kastikkeen valmistaa itse, lopputulos palkitsee taatusti.

Vinkki! Jos pidät tulisuudesta, voit lisätä joukkoon myös tuoretta chiliä.

Täydellinen guacamole syntyy hieman pehmenneistä, eli hyvin kypsistä avokadoista. Joukkoon lisättävät sipulit ja jalopenot voit puolestaa hienontaa juuri niin pieniksi kuin sinusta tuntuu hyvältä.

Hyvien raaka-aineiden lisäksi myös valmistustavalla on merkitystä. Kun valmistat guacamolen kulhoon sijaan morttelissa, lopputuloksena on rakenteeltaan täydellinen ja maultaan tasapainoinen elämys. Mortteli toimii samalla myös tarjoiluastiana, jolloin säästyt ylimääräisiltä tiskeiltä. 

Täydellinen guacamole

3 kypsää avokadoa
½ dl hienonnettua punasipulia
1 dl jalopenoja pieneksi paloiteltuna
½ dl korianteria hienonnettuna
suolaa
limen mehua

Halkaise avokadot kahtia ja poista kivet. Irrota hedelmäliha kuoresta ja laita mortteliin. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, jalopenot, korianteri ja suola. Hienonna aineksia morttelissa, kunnes edessäsi on rakenteeltaan omaan makuusi sopiva avokadokastike. Lisää limemehu joukkoon hellästi sekoittaen.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat