Testasitko jo? Vuoden 2020 ylivoimainen hittileipä – ihmisten Google-haut paljastavat valtavan suosion

6:24 Leipää juuresta

Googlen data paljastaa, mitkä ruoat ja reseptit kiinnostivat tänä vuonna aiempaa enemmän maailmalla.

Videolla kerrotaan hapanjuurileivän suosiosta vuonna 2019. 

Hakukonejätti Google kertoi joulukuussa Suomen trendaavimman reseptit ja ruokahaut vuonna 2020. Googlen listauksesta kävi siis silmi, mitkä ruokahaut ovat kasvattaneet suosiota eniten vuonna 2020 verrattuna vuoteen 2019. 

Suomen ykköspaikalle nousi yllättäen tuiki tavallinen perunasalaaatti. Perunasalaatin suosiota voi selittää ainakin se, että vapun tienoolla suuri osa suomalaisista vietti aikaa kotona ja panosti ehkä aiempaa enemmän kotona kokkailuun. Keväällä uutisoitiin myös moneen otteeseen kotimaisen perunan hädästä, joten moni suomalainen varmasti tarttui tuumasta toimeen ja halusi kokata potusta sesonkiin sopivaa ruokaa. Myös raaka-aineet, kuten kuusenkerkkä, ruusukaali ja suppilovahvero kiinnostivat vuonna 2020 aiempaa enemmän.

Yksi selkeä leipähitti maailmalla: Hapanjuurileipä

Mutta mitä maailmalla sitten googlattiin? Uutiskanava Fox kertoo trendaavimmista ruokahauista Yhdysvaltojen osalta. Myös jenkkien hauissa näkyi selkeästi pandemian vaikutus. Trendaavimmaksi ruoaksi nousi nimittäin hapanjuurileipä. Koska ihmiset ovat viettäneet aikaa historiallisen paljon kotona, leivonta on alkanut kiinnostaa yhä useampia. Oman juuren kasvattaminen ja siitä leivän leipominen on näin ollen noussut megatrendiksi.

Koko maailman dataa katsottaessa Googlen ruokahakutilastojen kärkeen nousevat vatkattu dalgona-kahvi, turkkilainen ekmek-leipä sekä hapanjuurileipä. 

Hapanjuurileivän lisäksi ihmisille on maistunut myös kahvi. Piristävää juomaa ei kuitenkaan ole nautittu vain perinteiseen tapaan, vaan tänä vuonna trendasi toden teolla niin sanottu vatkattu kahvi. MTV kertoi vatkatun dalgona-kahvin suosiosta keväällä 2020. Yhdysvalloissa trendaavien reseptien top 10 -listalle nousivat myös muun muassa Ikean lihapullat, hampurilaissämpylät sekä terveellinen banaanileipä.

Vertailun vuoksi, Ruotsissa trendaavimpien reseptihakujen kärjessä komeilevat käsidesi, mustikkapiirakka ja niin ikään hapanjuurileipä. Ruotsalaiset ovat siis ilmeisen ahkerasti testanneet käsidesin valmistamista itse. Iso-Britanniassa googlattiin tänä vuonna sen sijaan erilaisia leipäreseptejä, burgundinpataa ja retrokakkua nimeltä school cake. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja