Terveellinen pikaruoka, jota kannattaa nyt syödä: "Pannulla ei tarvitse montaa minuuttia per puoli"

Helppo ruoka lohesta – voit käyttää valmiita kaupan perunoita! 0:56 Helppo ruoka lohesta – voit käyttää valmiita kaupan perunoita!

Tiesitkö, että kala on pikaruokaa parhaimmillaan? Pro Kala ry muistuttaa tiedotteessaan kalan syömisen hyödyistä erityisesti joulukiireiden keskellä.

Videolla yksi näppärä kalapikaruoka. Ota testiin!

Joulukuu on monelle suomalaiselle superkiireistä aikaa, kun pitäisi saada maailma valmiiksi sekä töissä että kotona. Stressiä pukkaa muun muassa joulusiivouksen, joulupöydän suunnittelun sekä lahjojen hankkimisen osalta. Pro Kala ry vinkkaa, että kalaruokia kokkaamalla voi arjen pitää joulukuussa mahdollisimman helppona.

– Kala on pikaruokaa, sillä se valmistuu todella nopeasti. Kalaruoka valmistuu lähes aina alle puolessa tunnissa, yhdistyksestä muistutetaan.

"Pannulla ohut kalafilee ei tarvitse montaa minuuttia per puoli"

Monesti aloitteleva ruoanlaittaja kypsentää kalaa todennäköisemmin liikaa kuin liian vähän. Kalassa on vain vähän sidekudosta, ja siksi sitä ei tarvitse paistaa tai haudutella kauaa. Pro Kala ry muistuttaa, että liika kypsentäminen tekee kalasta kuivaa.

– Pannulla ohut kalafilee ei tarvitse montaa minuuttia per puoli. Keittoon kalapalat kannattaa laittaa aivan viimeiseksi, ja uunissa kalaa täytyy harvoin pitää yli puoli tuntia. Vielä nopeammalla pääsee käyttämällä erilaisia puolivalmisteita kuten kalapihvejä tai -puikkoja, ja savukala vasta pikaruokaa onkin: se on valmista sellaisenaan herkuteltavaksi.

Myös terveyshyötyjä

Kala on paitsi maistuvaa ruokaa, sen syömisestä on myös todellista hyötyä. Valmistusnopeutensa lisäksi kala sopii myös terveellisyytensä puolesta sydäntalven ruoaksi. Auringon kautta saatava D-vitamiini on nyt tiukilla, mutta kalassa sitä on runsaasti, muistutetaan Pro Kala ry:n tiedotteessa.

– Nopeasti kokatun ruoan ei tarvitse olla tylsää tai mautonta. Herkkuruoan valmistaminen stressaavan arjen keskellä tekee hyvää eikä sen tarvitse viedä tuntikausia aikaa.

Lähde: Pro Kala ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat