Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna Sumarin vartissa valmistuvaa lohiruokaa ylistetään: "Onnistuu vääjäämättä"

Hanna Sumarin lohta toscanalaiseen tapaan. Kuva: Hanna Sumari.
Hanna Sumarin lohta toscanalaiseen tapaan. Kuva: Hanna Sumari.Hanna Sumari
Julkaistu 06.10.2021 16:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hanna Sumarin vartissa valmistuvasta lohiarkiruoasta tuli hitti. Kokeile kermaista yhden pannun kalaruokaa itse kotona.

Juontajana ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari vinkkaa blogissaan helpon ja ylellisen lohireseptin. Hanna kertoo tehneensä pitkästä aikaa tätä päivällisruokaa, jossa lohelle paistetaan rapea pinta ja kala on lautasella mehukas ja juuri sopivan kypsä.

– Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa, Hanna kirjoittaa blogissaan.

Kun Hanna jakoi kermaisesta lohiruoastaan kuvan Instagramiin, ohje lähti leviämään ja pian toscanalaista lohta alkoikin näkyä yhden jos toisenkin kotikokin somekuvissa.

"Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä"

Hanna kertoo MTV:lle syöneensä koko kesän hieman pakon sanelemana ravintoloissa Suomen kaunein koti -ohjelman kuvausten lomassa. Siksi nyt tuntuu erityisen ihanalta kokata ruokaa itse kotona.

– Olin kaupassa ja mietin, että kalaa olisi hyvä syödä ja päätin tehdä tätä lohta. Ostin lohipalat, tein ruoan kotona ja nostin pannun pöytään. En tehnyt mitään ihmeellistä sen ruoan suhteen, Hanna kertoo.

Sen enempää stailaamaton kuva Hannan suosimasta lohiruoasta päätyi sekä blogiin että Instagramiin ja sai kotikokit innostumaan. Hannan toscanalainen lohi valmistuu todella yksinkertaisista raaka-aineista, mikä varmasti selittää osaksi ruoan suosiota.

– Paistoaika on reseptin paras puoli. Jos ostat sellaista lohta kuin kuvassa, niin kypsyydestä tulee ihan täydellinen. Lohi ei kuivu, eikä se ole liian raakaa. Ruoka valmistuu yhdellä pannulla about vartissa.

Hanna uskoo, että myös lopputulos on palkinnut ohjetta kokeilleet kotikokit.

– Yhden asian tiedän: Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä. Lopputulos myös näyttää samalta kuin siinä minun kuvassani. Ei tule pettymyksiä, että lautasella olisi lopuksi harmaata sörsseliä.

Tarkkaan hiottu ohje

Hanna kertoo saaneensa ihmisiltä ihanaa palautetta lohiohjeestaan. Häntä ilahduttaa erityisesti se, kun ihmiset ovat onnistuneet ruoanlaitossa.

– Se on todella inhottavaa, jos tekee ruoan ja epäonnistuu. Siksi olen todella tarkka resepteissäni. Jos jään yhtään miettimään, että laitoinko nyt yhden vai kaksi teelusikallista jotain raaka-ainetta, niin teen sen ruoan uudestaan ja testaan.

– Kyllä se on todella palkitsevaa, kun ihmiset kertovat onnistuneensa. Parasta elämässä on, että onnistuu tuottamaan muille ihmisille iloa. Tulee hirveän hyvä mieli.

Hannan Instagram-tilillä lohiohjetta on ylistettu vuolaasti.

– Tein tätä tänään. Erittäin hyvää. Jatkoon meidän keittiössä, Instagramissa muun muassa hehkutetaan. 

Nappaa ohje: Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

Katso videolta myös, miten tehdään välimerellinen lohivuoka:

0:56Helppo ruoka lohesta – voit käyttää valmiita kaupan perunoita!

Lisää aiheesta:

Hittiohje! Hanna Sumarin lohiruoka valmistuu vartissa ja "onnistuu vääjäämättä"Nerokas ateria kalapuikoista ja vartissa valmistuva hittilohi – nyt on helppoa kalaruokaa!Joko testasit vartissa valmistuvan lohiruoan? Hanna Sumarin ohje on hitti: "Onnistuu vääjäämättä"Hanna Sumarin vartissa valmistuva lohiruoka on arkiruokahitti: "Onnistuu vääjäämättä"Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"Käsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen11:14
    Juusto

    Nyt iski fetakriisi

  • Eilen06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 7.12.16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?