Hanna Sumarin vartissa valmistuvasta lohiarkiruoasta tuli hitti. Kokeile kermaista yhden pannun kalaruokaa itse kotona.
Juontajana ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari vinkkaa blogissaan helpon ja ylellisen lohireseptin. Hanna kertoo tehneensä pitkästä aikaa tätä päivällisruokaa, jossa lohelle paistetaan rapea pinta ja kala on lautasella mehukas ja juuri sopivan kypsä.
– Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa, Hanna kirjoittaa blogissaan.
Kun Hanna jakoi kermaisesta lohiruoastaan kuvan Instagramiin, ohje lähti leviämään ja pian toscanalaista lohta alkoikin näkyä yhden jos toisenkin kotikokin somekuvissa.
"Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä"
Hanna kertoo MTV:lle syöneensä koko kesän hieman pakon sanelemana ravintoloissa Suomen kaunein koti -ohjelman kuvausten lomassa. Siksi nyt tuntuu erityisen ihanalta kokata ruokaa itse kotona.
– Olin kaupassa ja mietin, että kalaa olisi hyvä syödä ja päätin tehdä tätä lohta. Ostin lohipalat, tein ruoan kotona ja nostin pannun pöytään. En tehnyt mitään ihmeellistä sen ruoan suhteen, Hanna kertoo.
Sen enempää stailaamaton kuva Hannan suosimasta lohiruoasta päätyi sekä blogiin että Instagramiin ja sai kotikokit innostumaan. Hannan toscanalainen lohi valmistuu todella yksinkertaisista raaka-aineista, mikä varmasti selittää osaksi ruoan suosiota.
