Hanna Sumarin vartissa valmistuvaa lohiruokaa ylistetään: "Onnistuu vääjäämättä"

Helppo-Lohiresepti_1
Hanna Sumarin lohta toscanalaiseen tapaan. Kuva: Hanna Sumari. Hanna Sumari

Hanna Sumarin vartissa valmistuvasta lohiarkiruoasta tuli hitti. Kokeile kermaista yhden pannun kalaruokaa itse kotona.

Juontajana ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari vinkkaa blogissaan helpon ja ylellisen lohireseptin. Hanna kertoo tehneensä pitkästä aikaa tätä päivällisruokaa, jossa lohelle paistetaan rapea pinta ja kala on lautasella mehukas ja juuri sopivan kypsä.

– Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa, Hanna kirjoittaa blogissaan.

Kun Hanna jakoi kermaisesta lohiruoastaan kuvan Instagramiin, ohje lähti leviämään ja pian toscanalaista lohta alkoikin näkyä yhden jos toisenkin kotikokin somekuvissa.

"Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä"

Hanna kertoo MTV:lle syöneensä koko kesän hieman pakon sanelemana ravintoloissa Suomen kaunein koti -ohjelman kuvausten lomassa. Siksi nyt tuntuu erityisen ihanalta kokata ruokaa itse kotona.

– Olin kaupassa ja mietin, että kalaa olisi hyvä syödä ja päätin tehdä tätä lohta. Ostin lohipalat, tein ruoan kotona ja nostin pannun pöytään. En tehnyt mitään ihmeellistä sen ruoan suhteen, Hanna kertoo.

Sen enempää stailaamaton kuva Hannan suosimasta lohiruoasta päätyi sekä blogiin että Instagramiin ja sai kotikokit innostumaan. Hannan toscanalainen lohi valmistuu todella yksinkertaisista raaka-aineista, mikä varmasti selittää osaksi ruoan suosiota.

– Paistoaika on reseptin paras puoli. Jos ostat sellaista lohta kuin kuvassa, niin kypsyydestä tulee ihan täydellinen. Lohi ei kuivu, eikä se ole liian raakaa. Ruoka valmistuu yhdellä pannulla about vartissa.

Hanna uskoo, että myös lopputulos on palkinnut ohjetta kokeilleet kotikokit.

– Yhden asian tiedän: Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä. Lopputulos myös näyttää samalta kuin siinä minun kuvassani. Ei tule pettymyksiä, että lautasella olisi lopuksi harmaata sörsseliä.

Tarkkaan hiottu ohje

Hanna kertoo saaneensa ihmisiltä ihanaa palautetta lohiohjeestaan. Häntä ilahduttaa erityisesti se, kun ihmiset ovat onnistuneet ruoanlaitossa.

– Se on todella inhottavaa, jos tekee ruoan ja epäonnistuu. Siksi olen todella tarkka resepteissäni. Jos jään yhtään miettimään, että laitoinko nyt yhden vai kaksi teelusikallista jotain raaka-ainetta, niin teen sen ruoan uudestaan ja testaan.

– Kyllä se on todella palkitsevaa, kun ihmiset kertovat onnistuneensa. Parasta elämässä on, että onnistuu tuottamaan muille ihmisille iloa. Tulee hirveän hyvä mieli.

Hannan Instagram-tilillä lohiohjetta on ylistettu vuolaasti.

– Tein tätä tänään. Erittäin hyvää. Jatkoon meidän keittiössä, Instagramissa muun muassa hehkutetaan. 


Katso videolta myös, miten tehdään välimerellinen lohivuoka:

0:56

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja