Tehokkaat rasvanpolttoruoat: Syö näitä herkkuja aamupalaksi!

Aamupala on monen asiantuntijan mukaan päivän tärkein ateria. Tee siitä vieläkin tärkeämpi, ja anna lähtölaukaus rasvanpoltolle jo aamulla.

Unohda munat ja pekoni! Useita terveysteoksia kirjoittanut ravitsemusterapeutti Lisa Drayer listasi parhaat aamiaisruoat rasvanpolttoon. Nämä terveellisemmät vaihtoehdot pitävät vatsasi taatusti kylläisenä:

1. Kuitupitoiset marjat

Tiesitkö, että kuitu on todellinen laihdutuksen ihmelääke? Jos vatsasi on täynnä kuitua, olet kylläinen huomattavasti pidempään ja näin ollen pysyt poissa jääkaapilta. Myös marjat sisältävät kuitua, ja kaikista kuitupitoisin marja on maukas vadelma. Muita kuitupitoisimpia marjoja ovat karhunvatukat sekä mustikat.

2. Vähärasvainen kalkkuna

Kalkkunan liha sisältää vähemmän rasvaa kuin mikään muu eläinperäinen proteiininlähde. Kalkkuna sisältää myös samoja, lihaksia painonpudotuksen aikana säilyttäviä aineita kuin maito, joten se on todellinen laihduttajan unelmaliha. Terveellisen kalkkunan syöminen pitää myös aineenvaihduntasi vauhdissa.

3. Hyvien rasvojen maapähkinät

Nämä norsujen suosikkiherkut auttavat taistelussa painonnousua vastaan. Maapähkinöiden syömistä tukee myös tutkimus, jonka osallistujat lisäsivät 500 kalorin verran maapähkinöitä ruokavalioonsa kolmen viikon ajaksi. Lähes kukaan tutkimuksen osallistujista ei lihonut mittavasta kalorien lisäyksestä huolimatta juuri lainkaan!

4. Vähärasvainen jogurtti

Maustamaton rasvaton tai vähärasvainen jogurtti on yksi parhaista rasvaa polttavan kalsium-mineraalin lähteistä. Tennesseen yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että elimistössä oleva kalsiumin puutos saa kehon vapauttamaan hormonia, joka kiihdyttää rasvan varastoitumista.

5. Kuitupitoinen täysjyvävilja

Terveellinen täysjyvä täyttää vatsan kuiduilla ja pitää näin ollen nälän loitolla kauemmin. Amerikkalaistutkimuksessa on pystytty osoittamaan, että täysjyväviljatuotteita aamuisin nauttivilla ylipainon riski oli 30 prosenttia pienempi kuin muita aamiaisruokia nauttivilla. Tarkasta kuitenkin tuotteen sisältämä rasvan ja sokerin määrä, ja yritä valita mahdollisimman kuitupitoinen vaihtoehto.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja