Laihdu nopeammin – syö näitä raaka-aineita aamulla!

pellavansiemenet
Pellavansiemenet sopivat erityisen hyvin painoaan pudottavan aamupalaksi. Shutterstock

Jotta aineenvaihdunta lähtee heti aamusta käyntiin, on syytä panostaa aamupalaan. Poimi Popsugar-sivuston vinkit siihen, millaiset raaka-aineet aamupalalla sopivat erityisen hyvin laihduttajalle!

Smoothiet ovat hyvä vaihtoehto aamupalaksi, sillä voit heittää tehosekoittimeen liki mitä tahansa terveellistä ja juoma maistuu silti hedelmiltä. Jotta saisit kaiken irti smoothien mahdollisista painoa pudottavista ominaisuuksista, lisää seuraavia ainesosia aamujuomaasi.

Pellavansiemenet

Avain kilojen katoamiseen löytyy täyttävistä, vähäkalorisista ruoista, joissa on paljon kuitua. Pellavansiemenet sisältävät sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua eivätkäkä smoothieen lisätyt rouhitut pellavansiemenet muuta juurikaan juoman makua. Lisäksi pellavasta saat tuikitärkeitä omega-3-rasvahappoja.

Marjat

Hedelmistä saat paljon kuitua, mutta marjat ovat paras valinta. Runsasmarjainen smoothie tarjoaa kuitua ja estää sinua sortumasta naposteluun. Siitä ei myöskään ole haittaa, että mustikoiden syömisen on todettu ehkäisevän vatsarasvaa.

Tofu

Aamupalan on syytä sisältää proteiinia, jos yrität pudottaa painoa. Proteiinista saat pitkäkestoista energiaa, joka estää sinua tarttumasta sokerisiin piristäjiin. Yksi hyvä proteiininlähde on tofu, joka on helposti sulava ja käytännössä mauton eli täydellinen ainesosa smoothieeseen.

Pavut

Esimerkiksi tarhapavut kuulostavat oudolta lisältä aamujuomaan, mutta kuten tofu, niistä saat smoothie-juomaasi kermaisen koostumuksen ilman vahvaa makua. Pavuista saat myös kuitua, joka pitää sinut kylläisenä koko aamupäivän.

Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalaisesta jogurtista saat niin kalsiumia kuin proteiiniakin, joista kummastaki on apua painonpudotuksessa. Kreikkalainen jogurtti on helppo ainesosa smoothie-juomaan ja maustamaton jogurtti on aina vähakalorisempi vaihtoehto kuin maustettu.

Avokado

Avokadon sisältämät monityydyttymättömät rasvat voivat tehdä ihmeitä näläntunteellesi. Älä kuitenkaan käytä avokadoa liikaa smoothiessasi, sillä se sisältää paljon kilokaloreita.

Pinaatti

Heitä juomaasi baby-pinaattia tai vaikka lehtikaalia. Näin lisäät smoothieseen kuitua, joka pitää sinut kylläisenä ja estää ummetusta. jolloin vatsasikin näyttää litteämmältä.

Saksanpähkinä

Saksanpähkinöistä saat apua painonpudotukseen, sillä ne sisältävät niin proteiinia kuin terveellisiä rasvojakin.

Lähde: Popsugar 

***

1:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja