Asiantuntijalta hurja väite: Näin sinun kuuluisi oikeasti syödä aamulla, jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa
Haluatko päästä jouluherkuttelun jälkeen jälleen kuntoon? Siinä tapauksessa, kiinnitä huomiota aamupalaasi! Asiantuntijan mukaan proteiinipitoinen aamupala on avain tehokkaaseen rasvanpolttoon.
Yleisesti tunnettu fakta on se, että vatsalihakset tehdään keittiössä. Vaikka kuluttaisit aikaasi tuntitolkulla salilla, toivomasi kunto voi jäädä saavuttamatta, jos ruokavaliosi on retuperällä.
Olympiatason urheilijoita valmentaneen Charles Poliquin mukaan aamupala on ateria, johon kannattaa todella kiinnittää huomiota. Aivan ensimmäiseksi mies kannustaa unohtamaan perinteiset aamupalatuotteet ja kiinnittämään huomiota proteiinin määrään.
Poliquin mukaan parhaimmat startin aamuusi saat nauttimalla lihaa ja kourallisen pähkinöitä.
Rasva palaa ja keskittymiskyky kasvaa
Miehen mukaan tämä rasvanpolttoaamiainen ei ainoastaan auta sinua laihtumaan, vaan se antaa myös energiaa ja keskittymiskykyä päivään. Lihasta ja pähkinöistä koostuva aamupala nostaa elimistösi dopamiini- ja asetyylikoliinitasoja, jotka auttavat sinua pysymään vireänä.
Kun vaihdat hiilihydraattipitoiset aamupalatuotteet proteiinipitoisiin lihoihin ja pähkinöihin, myös verensokerisi pysyy paremmin tasaisena, mikä puolestaan auttaa hillitsemään mielitekoja.
Sen lisäksi, että proteiini auttaa lihaksia kasvamaan ja rasvavarastoja pienenemään, pähkinöiden sisältämät rasvahapot auttavat tutkitusti elimistöä polttamaan enemmän kaloreita.
Asiantuntijan mukaan vähärasvaisen lihan, kuten broilerin ja lampaan, kumppaniksi sopivat parhaiten cashew-, macadam- ja hasselpähkinät sekä mantelit.
Lähde: Dailystar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon
-
Koko Suomi leipoo: Havun havinaa -juustokakkuset, Heidin resepti