Asiantuntijalta hurja väite: Näin sinun kuuluisi oikeasti syödä aamulla, jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa

Näin teet maistuvan munakahvin kotona
Munakahvi on aamun proteiinipommi.

Haluatko päästä jouluherkuttelun jälkeen jälleen kuntoon? Siinä tapauksessa, kiinnitä huomiota aamupalaasi! Asiantuntijan mukaan proteiinipitoinen aamupala on avain tehokkaaseen rasvanpolttoon. 

Yleisesti tunnettu fakta on se, että vatsalihakset tehdään keittiössä. Vaikka kuluttaisit aikaasi tuntitolkulla salilla, toivomasi kunto voi jäädä saavuttamatta, jos ruokavaliosi on retuperällä.

Olympiatason urheilijoita valmentaneen Charles Poliquin mukaan aamupala on ateria, johon kannattaa todella kiinnittää huomiota. Aivan ensimmäiseksi mies kannustaa unohtamaan perinteiset aamupalatuotteet ja kiinnittämään huomiota proteiinin määrään.

Poliquin mukaan parhaimmat startin aamuusi saat nauttimalla lihaa ja kourallisen pähkinöitä.

Rasva palaa ja keskittymiskyky kasvaa

Miehen mukaan tämä rasvanpolttoaamiainen ei ainoastaan auta sinua laihtumaan, vaan se antaa myös energiaa ja keskittymiskykyä päivään. Lihasta ja pähkinöistä koostuva aamupala nostaa elimistösi dopamiini- ja asetyylikoliinitasoja, jotka auttavat sinua pysymään vireänä.

Kun vaihdat hiilihydraattipitoiset aamupalatuotteet proteiinipitoisiin lihoihin ja pähkinöihin, myös verensokerisi pysyy paremmin tasaisena, mikä puolestaan auttaa hillitsemään mielitekoja.

Sen lisäksi, että proteiini auttaa lihaksia kasvamaan ja rasvavarastoja pienenemään, pähkinöiden sisältämät rasvahapot auttavat tutkitusti elimistöä polttamaan enemmän kaloreita.

Asiantuntijan mukaan vähärasvaisen lihan, kuten broilerin ja lampaan, kumppaniksi sopivat parhaiten cashew-, macadam- ja hasselpähkinät sekä mantelit.

Lähde: Dailystar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja