Tee pieni muutos syömistottumuksiisi – huikea vaikutus seksielämään?

Päivittäin nautittujen kilokalorien määrää vähentämällä terveys voi kohentua, vaikka ei kärsisikään ylipainosta.

Jo pieni muutos ruokailutottumuksissa voi vaikuttaa hyvinvointiin ja seksielämään.

Kansainvälisessä lääketieteellisessä julkaisussa julkaistussa pienimuotoisessa tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että syömisen vähentäminen voi vaikuttaa yllättävällä tavalla seksielämään.

Syö 25 prosenttia vähemmän – seksielämäsi paranee?

Tutkimuksen perusteella vaikuttaa sillä, että vähentämällä päivittäin nautittujen kalorien määrää 25 prosentilla voi omaa terveydentilaa parantaa useammalla saralla. Tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että syödyn ruokamäärän vähentäminen parantaa sekä unenlaatua että elämänlaatua kokonaisuudessaan – ja parantaa lisäksi seksuaalista toimintakykyä.

Tuloksia varten analysoitiin 218 miehen ja naisen elämäntapoja ja ruokailutottumuksia. Tutkimukseen valitut henkilöt olivat joko normaalipainoisia tai lievästi ylipainoisia, ja heidän ikähaarukkansa oli 20–50 vuotta.

Lähde: JAMA

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.