Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä noutopöydän suosikkiruoka sopii myös joulupöytään! Lihapullat voit valmistaa hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pakastimessa jopa kolme kuukautta.

4 annosta

  • 500 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 3/4 dl kermaa
  • 3/4 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot kermamaitoon ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää muna, mausteet ja sipuli. Lisää jauheliha ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.

2. Huuhtele leikkuulauta vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta kahdella lusikalla tai puhtailla, kostutetuilla käsillä sopivan kokoisia lihapullia. Paista ensin koepulla ja tarkista maku.

3. Sulata paistinpannulla voita. Paista lihapullia ensin kuumalla pannulla niin että ne ruskistuvat. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin neljä minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pannupihvit sipulin keraLaktoosittomat ja gluteenittomat lihapullatTimjamilihapullatParhaat lihapullatItse tehdyt lihapullatTalon lihapullat
LihapullatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti