Klassiset lihapullat
Tämä noutopöydän suosikkiruoka sopii myös joulupöytään! Lihapullat voit valmistaa hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pakastimessa jopa kolme kuukautta.
4 annosta
- 500 g sika-nauta jauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 3/4 dl kermaa
- 3/4 dl maitoa
- 1 muna
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot kermamaitoon ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää muna, mausteet ja sipuli. Lisää jauheliha ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
2. Huuhtele leikkuulauta vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta kahdella lusikalla tai puhtailla, kostutetuilla käsillä sopivan kokoisia lihapullia. Paista ensin koepulla ja tarkista maku.
3. Sulata paistinpannulla voita. Paista lihapullia ensin kuumalla pannulla niin että ne ruskistuvat. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin neljä minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka