Tee itse terveellistä mysliä – helppoa ja nopeaa!
Kun teet myslin itse, tiedät taatusti mitä se sisältää – ei ainakaan turhaa sokeria!
Aamu alkaa mukavasti myslillä, mutta kaupan pussit sisältävät reippaasti myös sokeria. Kokeile tätä reseptiä ja paahda aamujesi iloksi oma herkkusekoitus.
Herkkumysli:
6 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl tummaa siirappia
2 dl vettä
0,5 dl murskattua hasselpähkinää
1 rkl öljyä
1. Sekoita hiutaleet keskenään. Sekoita joukkoon siemenet ja hasselpähkinät.
2. Sekoita toisessa astiassa siirappi, vesi ja öljy. Lisää kuiva-aineisiin ja sekoita nopeasti.
3. Lisää nestemäinen hiutaleisiin ja sekoita nopeasti
4. Levitä seos leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Mikäli haluat vaihtelua, lisää mukaan manteleita, kanelia tai kardemummaa. Myös rusinat, luumut ja karpalot sopivat mysliin, mutta ne kannattaa lisätä mukaan vasta kypsennyksen jälkeen.
Lähde: Mitt Kök
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan