Valmista puuro uudella tavalla – tätä reseptiä kannattaa kokeilla!

shutterstock_331477232
Suklainen puuro maistuu koko perheelle. Shutterstock

Kookosmaitoon tehty suklainen puuro on uudenlainen tapa herkutella perinteistä ja kuitupitoista aamupalaa.

Piia Heinosen ja Tuulia Järvisen Meidän perheen parhaaksi -kirjassa esitellään herkullisen puuron resepti. Sen sijaan, että tämä suklainen puuro keitettäisiin perinteiseen malliin veteen tai maitoon, käytetään reseptissä kookosmaitoa.

Myös kaurahiutaleet ovat saaneet väistyä tästä reseptistä, sillä ne korvataan tattari- ja hirssihiutaleilla. Kokeile rohkeasti!

Suklaapuuro kookosmaitoon

2 hengelle

3 dl kookosmaitoa
2 dl riisi- tai muuta kasvimaitoa
4 kuivattua taatelia
1 1/2 dl tattarihiutaleita
1/2 dl hirssihiutaleita
ripaus suolaa
ceyloninkanelia
vaniljajauhetta
kourallinen kookoshiutaleita
1–2 rkl kaakaojauhetta

Laita kookos- ja riisimaito blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Huuhtele hirssihiutaleet hyvin ja laita ne ja tattarihiutaleet kattilaan. Kaada päälle taateli-meitoseos blenderistä. Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Ota pois liedeltä, lisää suola, kaneli ja vanilja. Anna puuron jäähtyä hämmennellen. Lisää jäähtyneeseen puuroon kookoshiutaleet ja sekoita hyvin. Lopuksi sekoita mukaan kaakaojauhe.

Lähde: Piia Heinonen ja Tuulia Järvinen: Meidän perheen parhaaksi (Atena)


Kokeile myös:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.