Täydellistä uunilohta! Tärkeimmät vinkit kalan paistamiseen uunissa

Kalan paistaminen uunissa: Näin saat parhaan lopputuloksen 5:10 Kalan paistaminen uunissa: Näin saat parhaan lopputuloksen
KATSO VIDEO: Näin paistat täydellistä kalaa uunissa.

Näin paistat maukasta kalaa uunissa! Katso videolta kokkien vinkit. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin maaliskuussa, miten kalan paistaminen pannulla onnistuu parhaiten.

– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, Pro Kala -yhdistyksen tiedotteessa vinkattiin.

Kokonaisina uunissa paistettaviksi sopivat esimerkiksi lohi, kirjolohi, taimen, siika ja lahna.

Samalla kalayhdistys antoi neuvonsa myös herkulliseen uunikalaan. Uunissa paistamiseen soveltuvat kokonaiset kalat, fileet ja kalapalat joko sellaisenaan tai kastikkeessa.

Kypsennysaikaan vaikuttaa myös paistoastia

Pro Kala ry:n mukaan uunikypsennys sopii kaikenkokoisille kaloille, ja parhaan lopputuloksen saa käyttämällä paistomittaria etenkin kokonaisten kalojen ja isojen fileiden kohdalla.

– Kannattaa muistaa, että resepteissä olevat paistoajat ovat aina ohjeellisia ja kala kypsyy vielä myös sen jälkeen, kun se on otettu uunista.

Kala kypsennetään yleensä uunissa 180–200 asteessa. Moni ei tule ajatelleeksi, että myös paistoastialla on vaikutusta kalan kypsennykseen.

– Kalan kypsennysaika pitenee, jos paistoastia on posliinia tai lasia tai jos paistat kalaa folion alla.

Katso jutun yllä olevalta videolta lisää vinkkejä kalan paistamiseen uunissa.



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!