Näin paistat maukasta kalaa uunissa! Katso videolta kokkien vinkit.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin maaliskuussa, miten kalan paistaminen pannulla onnistuu parhaiten.
– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, Pro Kala -yhdistyksen tiedotteessa vinkattiin.
Kokonaisina uunissa paistettaviksi sopivat esimerkiksi lohi, kirjolohi, taimen, siika ja lahna.
Samalla kalayhdistys antoi neuvonsa myös herkulliseen uunikalaan. Uunissa paistamiseen soveltuvat kokonaiset kalat, fileet ja kalapalat joko sellaisenaan tai kastikkeessa.
Kypsennysaikaan vaikuttaa myös paistoastia
Pro Kala ry:n mukaan uunikypsennys sopii kaikenkokoisille kaloille, ja parhaan lopputuloksen saa käyttämällä paistomittaria etenkin kokonaisten kalojen ja isojen fileiden kohdalla.
