Parasta juuri nyt: Gin & Tonic -juustokakku – kokeile hittireseptiä!
Vihdoin voit nauttia lempidrinkkisi myös juustokakun muodossa!
Jos kaipaat hieman potkua juustokakkuusi, kokeile tätä suussa sulavaa gin & tonic -versiota klassikkojälkkäristä, josta on muodostunut nettihitti.
GT-juustokakku saa makua appelsiinistä ja suklaasta. Reseptin on ideoinut Liam Beauchamp, joka pitää ruokablogia The Gin Baker.
Gin & Tonic -juustokakku
Pohja:
400 g Digestive-keksejä
180 g voita
50 g kaakaojauhetta
Täyte:
250 g mascarponejuustoa
50 ml appelsiinimehua
4 dl kuohukermaa
2 appelsiinin kuorta raasteena
Kiille:
5 kpl liivatelehteä
1 dl giniä
1 dl tonicia
2 dl appelsiinimehua
Valmistus
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Murskaa Digestive-keksit muruiksi. Lisää ne kulhoon ja lisää joukkoon siivilöity kaakaojauhe. Sekoita puukauhalla.
2. Sulata voi pienessä kattilassa tai mikrossa. Lisää sula voi keksimurun joukkoon ja sekoita massaksi.
3. Voitele halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuoka. Lisää pohjalle keksimuruseos ja paina se sormillasi tiiviiksi kakkupohjaksi.
4. Laita pohja uuniin 10 minuutiksi, jäähdytä ja laita kakkupohja jääkaappin.
5. Tee juustokakun täyte: Lisää kulhoon mascarpone ja vatkaa se ”löysäksi”. Lisää joukkoon kerma, appelsiinimehu, appelsiinin kuoriraaste ja vakaa massa tasaiseksi.
6. Lusikoi massa kakkupohjan päälle niin, että vuoka on noin 3/4 täynnä. Tasoita pinta.
7. Valmista gt-hyytelö: liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita erillisessä kulhossa gin, appelsiinimehu (2dl) ja tonic. Lisää 100 ml juomasekoitusta kattilaan ja anna kiehahtaa.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kattilaan koko ajan sekoittaen, kunnes liivate on täysin haihtunut nesteeseen.
8. Lisää liivateneste loppuun juomasekoituksesta ja anna jäähtyä. Kun neste on jäähtynyt, lusikoi se juustokakun päälle ja laita kakku jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli.
LUE MYÖS: Ei aikaa odottaa kuutta tuntia tai yön yli? Kokeile tätä superhelppoa juustokakkua, jonka valmistukseen kuluu vain vartti.
Lähde: Mummypages
Artikkelia päivitetty 6.6.2018 klo 15.52.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti