Tavallisesta suodatinkahvista helposti parempaa: Nämä vinkit jokaisen kahvin ystävän kannattaa painaa mieleen

2:24 Näin teet hyvää kahvia
Videolla barista neuvoo, kuinka valmistat hyvää kahvia kotioloissa.

Laadukas vesi ja juuri omaan makuun sopiva kahvi tekevät aamuistasi entistäkin parempia.

Hyvä kahvi tekee päivästä kuin päivästä hetkessä paremman. Seuraavat helpot kahvinkeittoniksit kannattaa ottaa käyttöön, jos haluat nauttia entistäkin maukkaampaa kahvia kotioloissa.

1. Käytä hyvälaatuista vettä

Suodatinkahvista yli 98 prosenttia on vettä, joten ei ole lainkaan sama, millaisesta vedestä kahvisi oikein keität. Muun muassa maaperä, sijainti ja putkistojen kunto vaikuttavat siihen, miltä vesi oikein maistuu.

Jos kotona keitetty kahvi ei maistu hyvälle, kannattaa kahvinkeittoon kokeilla pullovettä. Tällä helpolla konstilla voit todeta, onko vesi syypää siihen, miksi paras kahvielämys jää samatta.  

2. Valitse juuri sinun makuusi oleva kahvi

Hyvänmakuinen kahvi tarvitsee parhaat mahdolliset raaka-aineet, joten niihin kannattaa todella panostaa. Kaupasta ei välttämättä kannata valita sitä edullisinta tai tutuinta vaihtoehtoa, vaan perehtyä eri kahvilaatujen ominaisuuksiin, sillä hyvä kahvi on pitkälti makukysymys.

Maistelemalla rohkeasti erilaisia kahvilaatuja löydät helpoiten juuri omaan suuhusi sopivan suosikin. Saatat yllättyä siitä, millaisia makuelämyksiä erilaisista kahveista oikein voikaan saada.

3. Jauha kahvipapusi itse

Kahvimylly on sijoitus, joka maksaa itsensä moninkertaisena takaisin hyvän kahvielämyksen muodossa. Valmiiksi jauhettu kahvi menettää hyvin nopeasti makunsa ja arominsa, kun taas pavut säilyvät kaapissa huomattavasti pidempään.

Itse jauhamalla saat taatusti tuoretta kahvia, ja samalla hinnalla saat kotiisi ihanan vastajauhetun kahvin tuoksun.

4. Lisää makua, älä vettä

Jos juot kahvisi mustana, edellisiin kohtiin kannattaa toden teolla panostaa. Jos juot kahvisi maidolla, valitse mieluiten täysrasvainen versio. Rasvattomien maitojen vetinen koostumus voi pilata muuten niin maukkaan kahvielämyksesi hetkessä.

Lähde: FoodBeast

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja