Robusta-kahvipavuilla on kyseenalainen maine, mutta asiantuntijoiden mukaan sitä ei kannattaisi automaattisesti vältellä.
Pääkuvan videolla Huomenta Suomen keskustelu siitä, katoaako kahvi.
Robusta on pikkuhiljaa löytänyt tiensä myös suomalaisten kahvinjuojien tietoisuuteen. Ilmastonmuutoksen vuoksi siitä saattaa tulla tulevaisuudessa yhä tutumpi.
Robusta tuo kahviin syvyyttä ja täyteläisyyttä
Robusta on selvästi kestävämpi, eikä lainkaan niin vaativa viljeltävä, kuin kahvimarkkinoita dominoiva arabica-lajike. Sen maku jakaa kuitenkin vahvasti mielipiteitä.
– Robusta on ollut ennen vanhaan sellainen kahvipapu ja -lajike, jota ei olla arvostettu, koska se on mielletty hyvin kitkeräksi. Laadukasta robusta on itseasiassa helpompi viljellä kuin arabicaa, jota kuitenkin viljellään noin 75–80% prosenttisesti koko maailman kahvituotannosta, Nespresson Boutique manager Ida Väänänen kertoo MTV Uutisille.
Lue lisää robusta-pavusta!
Myös robustasta löytyy todella korkealaatuisia papuja, kuten esimerkiksi maailman laadukkaimmiksi luokitellut Ugandan robusta-pavut.
