Tätä juomaa kannattaisi nauttia joka aamu – hurjat terveysvaikutukset ja voi auttaa laihtumaan

inkivääritee inkiväärijuoma inkivääri shutterstock
Inkiväärijuoman voi nauttia kylmänä tai lämpimänä. Shutterstock

Mausteinen inkiväärijuoma on mainio tapa aloittaa aamu.

Inkivääriä on käytetty luonnon lääkeaineena jo vuosia, eikä ihme. Inkivääristä voi saada apua niin flunssaan kuin ruoansulatusongelmiinkin. Inkiväärin sisältämät ravintoaineet tekevät hyvää myös hiuksille ja iholle.

Inkiväärijuoma on kaiken lisäksi helppoa ja edullista valmistaa myös kotona. Kuori ja viipaloi peukalonpään kokoinen pala inkivääriä ja keitä sitä litrassa vettä noin 15 minuutin ajan. Siivilöi inkivääripalat pois ja lisää halutessasi sitruunamehua ja hunajaa. Juoman voi nauttia kylmänä tai lämpimänä.

NDTV Food listasi inkiväärijuoman tärkeimpiä terveyshyötyjä.

1. Tekee hyvää ruoansulatukselle

Lasillinen inkiväärijuomaa päivittäin auttaa vahvistamaan ruoansulatusjärjestelmää. Se ehkäisee myös närästystä. Inkiväärijuomasta voi olla apua myös raskauden aikaiseen aamupahoinvointiin.

2. Lievittää flunssan oireita

Hunajalla maustettu kuuma sitruuna-inkiväärijuoma lievittää kurkkukipua ja irrottaa limaa. Valkosipuli lisää flunssajuoman tehoa entisestään. Katso flunssajuoman resepti täältä.

3. Auttaa painonhallinnassa

Sokeriton inkiväärijuoma pitää verensokerin tasaisena ja hillitsee näläntunnetta. Inkiväärin ruoansulatusta tehostava vaikutus tukee myös painonhallintaa.

4. Hellii ihoa ja hiuksia

Inkiväärin sisältämät vitamiinit ja antioksidantit tekevät hyvää iholle ja hiuksille. Inkivääri sisältää muun muassa A-vitamiinia, joka tehostaa hiusten ja päänahan hyvinvoinnille tärkeän talin tuotantoa. Inkiväärin uskotaan auttavan myös akneen.

5. Raikastaa hengityksen

Inkiväärijuoma tuhoaa pahanhajuista hengitystä aiheuttavia bakteereja, joten se auttaa pitämään myös hengityksen raikkaampana.

6. Lievittää kipuja

Inkiväärin tulehdusta alentavat ominaisuudet auttavat lievittämään etenkin urheilun aiheuttamia lihaskipuja.

Inkiväärijuomaa voi kokeilla myös ulkoisesti kivunlievitykseen. Sekoita inkiväärivettä oliiviöljyyn ja hiero sitä kipeään kohtaan ja anna vaikuttaa yön yli. Inkivääristä voi olla apua myös kuukautiskipuihin.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja