Superjuoma, joka karkottaa flunssan – valmista itse tehokas vitamiinipommi!

shutterstock_366847229
Oikeilla ruoka-aineilla vastustuskykyä voi parantaa säiden kylmetessä. Shutterstock

Säiden kylmetessä moni kärsii flunssan oireista, joita voi pyrkiä karkottamaan nauttimalla vastustuskykyä vahvistavia raaka-aineita. Kenties helpoin tapa nauttia flunssaa torjuvista ominaisuuksistaa tuttuja raaka-aineita on sekoittaa ne terveelliseksi juomaksi.

Valkosipulia, inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa – näistä raaka-aineista on syksyn terveellisin juoma tehty. Torju flunssa ja valmista itse terveellinen vitamiinipommi, joka vahvistaa vastustuskykyä.

Valkosipulilla on puhdistettu haavoja, helpotettu yskää ja torjuttu vilustumista jo vuosituhansien ajan. Toiset uskovat, että valkosipulin sisältämä rikkivety voi olla jopa 100 kertaa tehokkaampaa kuin moni yleinen antibiootti.

Inkivääri tunnetaan niin ikään sen terveysvaikutusten vuoksi. Sen sanotaan muun muassa lievittävän tulehduksia ja helpottavan yskää.

Sitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka parantaa vastustuskykyä ja ehkäisee flunssaa.

Hunajassa on niin ikään ominaisuuksia, kuten lukuisia mineraaleja, jotka tehostavat kehon vastustuskykyä – ja joiden uskotaan pitävän terveenä.

Flunssankarkottaja

1 litra vettä
puolikas sitruuna
yksikyntinen valkosipuli
n. 2 cm pala inkivääriä
hunajaa

Keitä vesi. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja purista sitruunanpaloista mehu kuuman veden joukkoon. Laita sitruunanpalaset tämän jälkeen kuorineen veden joukkoon.

Pilko valkosipuli suurikokoiseksi hakkeeksi. Siivuta inkivääri. sekoita valkosipuli ja inkivääri juoman joukkoon.

Anna juoman hautua noin 15 minuuttia.

Kaada juoma lasiin tai mukiin ja lisää joukkoon hunajaa. Nauti kuumana.

1:15

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja